torsdag 17 januari 2013

Fröken H lagar: Carter's Pasta



Förra fredagen åt vi en av mina favoriter, Carters pasta. Förr var den här rätten stapelföda bland sicilianska bönder, hopsvängd med några få ingredienser, inklusive tomater, olivolja och vitlök. Vi slänger ihop den här läckerbiten varje gång vi inte vet vad vi ska laga till middag, så det är verkligen en stapelrätt för oss också. Det här behöver du för 6 portioner:

  • 750g spaghetti
  • 6 mogna tomater (ca 750g)
  • 4-5 skalade vitlöksklyftor
  • 50g basilikablad
  • en nypa chili
  • 15cl olivolja
  • 125g ricotta 
  • Parmesan till servering
  • salt
  • peppar
Koka pastan i lättsaltat vatten i 10-12 min eller tills de är al dente. Skala och hacka tomaterna under tiden, spara all saft och lägg i en skål.

Kör vitlök, basilika, chili och lite salt i en matberedare tills det är mjukt, tillsätt sedan oljan och mixa tills såsen blir slät. Rör ner såsen i tomaterna.

Låt pastan rinna av och rör ner osten i grytan tillsammans med pastan. Tillsätt tomatröran och rör om. Servera med riven ost till.

Ta hand om er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...