onsdag 28 augusti 2013

Fröken H lagar: Erics Krusbärssaft


Sensommaren och hösten är ju verkligen den stora tiden för att safta och sylta så för ett par veckor sedan efter att jag gjort min ginger beer bestämde jag och min sambo att vi skulle göra krusbärssaft också (ok, i ärlighetens namn gjorde väl Eric det mesta av arbetet då det är svårt att vara flera när man gör saft). Resultatet blev urmumsigt och nu vill vi dela med oss av receptet till er. Så här går ni till väga:
  • 2kg mogna krusbär
  • 1,2l vatten
  • 500g socker/L avrunnen saft
Lägg bären i en kastrull med vattnet och låt koka upp. Låt koka en stund och skumma av tills saften inte skummar längre (vi skummade av ca 3 gånger). Koka i ytterligare 10 minuter och mosa sönder bären under tiden.

Sila av och tillsätt 500g socker till varje liter avrunnen saft. Det här receptet räcker till ca 2,5 liter färdig outspädd saft.

När saften svalnat av blanda med vatten till önskad styrka. Njut!



Ta hand om er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...