torsdag 31 januari 2013

Ur min garderob: pläder och blommor

Sjal - Mormors gamla Tröja - Kappahl, 2009
Pläder byxor - Myrorna, 2010
Detta hade jag på mig i måndags när jag jobbade. Hade inte använt mina byxor i fuskläder (aka pläder) på ett tag så jag kände att det var dags att de skulle få komma ut och få lite luft. Inspirationen fick jag av bilderna nedan:

                               Source: misszeit.tumblr.com via Heidi on Pinterest


                                                           Source: google.com via Heidi on Pinterest

Och sättet jag knöt sjalen på bestämde jag efter att ha titta på den här bilden som jag skrivit om tidigare.

Ta hand om er!

Tänkvärda torsdag...

                                       Source: beledbyyourdreamsandhopes.tumblr.com via Heidi on Pinterest

onsdag 30 januari 2013

Ur min garderob: Siden och tyll

Knytblus - Julklapp, 2011 Klänning med tyllkjol under - Vila, 2007 & Lindex, 2011
Skärp - Pingstkyrkans Second Hand, 2009 Skor - Din sko
Örhängen - Glitter, 2010
Helgen som gick var en riktig umgänges helg, först bio och middag på en lokal krog på fredagen och under lördagen var vi hembjudna till en gammal studiekamrat på världens godaste älggryta. Passar nästan alltid på att klä upp mig lite extra när vi ska bort och detta ovan hade jag på mig i lördags. Vart faktiskt oväntat nöjd med kombinationen.

Ta hand om er! 

Fröken H lagar: Örtpasta med grillade cocktailtomater


Den här rätten är snabbmat på hög nivå! Att laga maten och äta den tog allt som allt 40minuter, inte alls lång tid med andra ord och det är en perfekt rätt om man har ont om tid. Kan nog tänka mig att den är poppis bland ungarna också. Som ni kanske märkt äter vi ganska mycket pasta hemma hos mig, ingen LCHF eller GI här inte. Istället väger jag upp det med att dricka vatten till istället för juice eller läsk. Det här behöver du för 4 portioner:

  • 375g pasta (vi har blandat penne och fusilli)
  • 200g cocktailtomater
  • 1msk vitvinsvinäger
  • 2 msk pesto
  • 2 msk kapris
  • 2 msk blandade kryddor,  t ex basilika & persilja
  • salt och peppar
  • riven parmesanost
Koka pastan i saltat vatten i 10-12min, eller tills pastan är al dente. Låt rinna av. Grilla under tiden tomaterna i en stekpanna i ca 15min tills de är lätt bruna och börjar att torka.

Kör pesto, vinäger, kapris och örtkryddor  i en matberedare tills den är mjuk med lite textur. Skaka såsen med pastan med tomaterna, salt och peppar. Servera med riven parmesanost. Enjoy!

Ta hand om er!

Omtänksamma onsdag: Släck


Tomma rum är släckta rum sa alltid min pappa till mig när jag var liten och det är något jag har tagit med mig in i vuxenlivet. Här hemma är det jag som springer och släcker när det är tänt i onödan och där  vi har tänt använder vi oss av led- eller lågenersgilampor.

En lågenergilampa som lyser 4-5 timmar om dagen sparar in sin egen kostnad på ungefär ett år och gillar du inte ljuset som en lågenergilampa ger finns det jättebra ledlampor som tänds snabbt och ger lika mycket ljus som en traditionell glödlampa. Byter du till miljövänligare lampor sparar du dessutom miljön från en massa onödiga koldioxid utsläpp.

Ta hand om er! 

tisdag 29 januari 2013

Ur min garderob: Les Misérable

Kavaj - Beyond Retro, 2012 Klänning - Myrorna, 2010
Underklänning - Lindex, 2010 Skärp - Åhlens, 2011
Örhängen - Loppis, 2010 Halsband - Julklapp, 2012 Klocka - Present, 2010
Väska - Myrorna, 2010 Skor - Din Sko, 2010
I fredags var jag som sagt på bio med Neva och älsklingen, vi såg les misérables och den var så bra! En riktig gråtfest så jag gjorde rätt i att inte ha något smink under ögonen då detta bara hade smetat ut sig över hela ansiktet annars. 

Jag har nog inte gråtit så mycket till en film sedan Titanic och när filmen var slut var vi 50 personer (både män och kvinnor) i salongen som verkligen storgrät, inget litet snyftande här utan ordentliga krokodiltårar. 

Tyvärr glömde jag näsdukar trots att jag tänkte ta med mig, så halsduken fick offras som en tillfällig näsduk. Så ett tips till er som tänkt gå och se den, ta med näsdukar! Endast om du är fruktansvärt dålig på att leva dig in i filmer eller har ett hjärta av sten kommer du klara dig från att gråta till den här filmen.

Ta hand om er!

Tipstisdag: Skokräm

Skokräm från Boston
Dagens tips är ingen direkt nyhet utan har funnits väldigt länge men det är dock en produkt som man väldigt sällan tänker på eller hör mycket om i klädsammanhang. Jag talar om skokrämen. Det är en mirakelprodukt när man har ett par skor som börjar bli lite slitna.

Jag låter faktiskt bilderna som jag tog på mina egna skor här om kvällen tala för sig själva. Före:


Efter:


De är som ett par helt nya skor! På första bilden syns inte de värsta slitningarna på tårna tyvärr, men ni förstår. Mitt tips är därför att alla borde investera i en bra skokräm och det finns varianter som är ofärgade och funkar på olika färger om du inte vill investera i flera krämer i olika färger. Fantastiskt bra och mycket bättre för miljön än att köpa ett par nya skor.

Här kommer några bra tips för att ta hand om dina skor:

  1. Använd alltid rekommenderade skovårdsprodukter för just dina skor.
  2. Låt skorna torka naturligt om de blir våta. Ställ dem inte framför en öppen eld eller på ett element.
  3. Skoblock är en bra investering och hjälper skorna hålla formen när de inte används.
  4. Använd även skohorn rekommenderas för att undvika att hälen veckar sig när de tas på.
  5. Låt dina skor vila! Använd inte samma skor varje dag utan försök alternera mellan några olika par så svett och annan fukt hinner torka ut mellan användningarna.
  6. Och sist men inte minst, köp skor som passar ordentligt. Det är snällt mot dig, miljön och skorna.
Ta hand om er!

måndag 28 januari 2013

Ur min garderob: Spets och rutor

Skjorta  - Lager 157, 2010 Linne - MQ, 2009
Spetskjol - Julklapp, 2012 Skärp - Pingstkyrkans Second Hand, 2008
Dubbla strumpbyxor
Gav mig tusan på att i alla fall försöka klä mig ordentligt förra veckan då vi har haft det väldigt kallt här hos oss. Min lust med och kärlek till kläder försvinner rätt fort när termometern visar närmare -20°c. Lyckades rätt bra både onsdag och torsdag tycker jag och detta var vad jag hade på mig under torsdagens arbetspass innan det byttes ut mot simkläder på kvällen. Tyvärr syns det inte på bilden men kjolen är gjord i härlig spets och gör den hårda skjortan mycket mer feminin.

Ta hand om er!

Modiga måndag: Örhängen

                                                                         Source: cleancuisineandcrafts.blogspot.ca via Heidi on Pinterest


Något som är väldigt enkelt att göra själv är örhängen och det går att med enkla medel göra fantastiska kreationer. Den här bilden ovan hittade jag en dag via pinterest och blev väldigt sugen på att göra ett par själv. Det bästa är nog att materialet går att hitta i din egen sylåda och kräver nästan ingenting nytt! Än har jag inte tagit tag i det projektet men det ligger i inspirationsmappen och väntar tills pysselsuget sätter in. Här är en liten videoguide som jag snubblade över på youtube med samma tema:


Ta hand om er!

söndag 27 januari 2013

Veckans frestelse: Kofta

Den här veckan har jag och älsklingen varit ute och gått ganska mycket. När vi gjort detta har vi passat på att gå genom stan och kikat lite i alla skyltfönstren för att se om det kommit in några vårnyheter. En sak som då fastnat på min hjärna är denna fruktansvärt söta kofta ovan fast i duvblått istället för rosa.

Den är från MQ och kostar 499kr.

Ta hand om er!

fredag 25 januari 2013

Ur min garderob: Office proffice

Kofta - Mammas gamla Skjorta - Gina Tricot, 2007
Byxor - Vila/Lager 157, 2010
I onsdags gjorde jag en spinn på den här outfiten när jag skulle till jobbet. Skillnaden är att jag den här gången bara knäppte den översta knappen. Snabbt, enkelt och lite annorlunda även om det är exakt samma kläder som jag hade på mig för exakt ett år sen på dagen.

Ta hand om er!

Fina fredag: flätad knut

                          Source: click-click-bo0m.blogspot.com via Heidi on Pinterest


I dag är det fredag och jag ska på bio i kväll. Jag, Neva och älsklingen ska se Les Misérables och efter varningar från Recycle by Rebecka överväger jag att gå osminkad, dock ska vi ut och käka efteråt så vi får se hur det blir med den saken.

Oavsett hur jag löser mina bekymmer med sminket så skulle den ovanstående frisyren funka fint i kväll. Verkar lätt att få till dessutom! Får se om det blir ett försök, var och simmade igår så håret är fortfarande lite för glatt för att stanna kvar i en uppsättning och om det inte funkar får det bli en annan dag då håret är lite skitigare.

Ta hand om er!

torsdag 24 januari 2013

Tänkvärda torsdag...

                                                                             Source: Uploaded by user via Heidi on Pinterest

Fröken H fixar: Kort klänning


I mars när vi var i Finland på min mormors begravning så passade jag på att gå igenom lite av hennes gamla kläder. Jag hittade den här underbara gula bomullsdrömmen från 70- eller 80-talet med fickor och dragsko i midjan. Dock var den vad lång och lite svårburen, hade den en gång till påsk förra året som sin originallängd och kände ganska snabbt att den skulle funka bättre i en kortare längd.

På grund av detta tog jag fram sylådan och fållade om den. Så här gjorde jag:



Det du behöver är en symaskin, tråd i matchande färg, en sax, måttband, knappnålar och en sprätta om det skulle bli fel. Självklart har jag på datorn i bakgrunden med någon spellista från youtube, i det här fallet tittade jag på Dulce Candy.


Ta på dig klänningen och markera hur lång du vill att den ska bli när den är på, lämna ca 0,5cm för fållen. Ta av den och mät hur långt det är från markeringen till den befintliga fållen. Gör sedan en markering längs med hela klänningen på den längden som du vill ha + sömsmån. 


Klipp längs med markeringen.


Vik tunt och två gånger. Stryk sedan på fållen så att den håller sig på plats.


Nåla fast det du nyss vikt så blir det lättare vid nästa steg. Ta på dig den på nytt för att kontrollera att längden fortfarande stämmer, akta dig för nålarna!


Sy längst den vikta kanten på fållen och ta bort nålarna allt eftersom.  Ta på dig klänningen på nytt och kontrollera så att den blivit bra.


Ta-da! En klänning som slutar strax över knäna och är mycket mer praktisk och modern än den tidigare vad långa varianten. Det har verkligen blivit en av mina favortiklänningar i garderoben efter att jag kortade den. Klänningen har fått vara med på allt möjligt från en semester i paris till födelsedagar, vintageshopping med Elsa Billgren och helt vanliga arbetsdagar.

Ta hand om er!

onsdag 23 januari 2013

Personliga reflektioner: en sko-o-holics bekännelser

Nu är det dags för en tag igen. Denna har cirkulerat på nätet en ganska lång tid nu men jag har inte kommit mig för att göra den tidigare. Jag älskar verkligen skor och därför är denna väldigt passande. Så nu kör vi!

1. Klackar eller lågskor?
- Klackar till fest, lågskor till vardags. Jag önskar att jag orkade ha klackar jämt och ständigt men ärligt talat, jag är för lat och ligger hellre kvar i sängen 5 minuter extra än går upp tidigt och gör mig i ordning. Detta innebär att jag behöver låga skor som jag kan springa iväg till jobbet i när klockan springer iväg.

2. Vilka är dina go-to skor?
- Det beror på om det är sommar eller vinter. Bor ändå i Värmland och det blir kallt här på vintrarna. Dessutom beror det på om det är vardag eller fest. Dessa är mina go-to vardagsskor:


Det är en oavgjort mellan mina chelsea boots och pistol-lookalikes.

Och dessa är mina go-to festskor:


Köpta på Zara 2009 och flitigt använda sedan dess.

3. Vilken skotrend tycker du mest om just nu?
- Loafers, speciellt med nitar. Äger dock inga själv.

                                          Source: birchboxman.tumblr.com via Heidi on Pinterest

                         Source: lextravagance.tumblr.com via Heidi on Pinterest


4. Vilken den skotrend som du tycker minst om just nu?
- Sportskor med kliklack. Usch! Påminner mig om de gräsliga basketskorna man bar under början av 2000-talet.


5. Vilken är den dyraste skon du äger?
- Dessa raringar från Zara, egentligen är inte skorna jättedyra men då jag bad Filippa från filippas.se köpa dem åt mig i Stockholm (detta var innan zara hade webshop) landade priset på runt 1500kr - 2000kr med frakt och andra avgifter, kommer inte ihåg det exakta priset tyvärr. (Annars är mina ridstövlar på 1800kr från hööks de dyraste skorna jag äger).


6. Vilka skor vill du ha mest?
- Ett par från Christian Louboutin, har velat haft ett par sedan 2006 när jag såg en bild på Olsen-tvillingarna som hade på sig ett par i tidningen solo. Helst av allt vill jag ha ett par beigea Pigalle med 8,5cm klack, fint som snus.



7. Vilken är din mest pinsamma skohistoria?- Kan tyvärr inte komma på något som är superpinsamt. Dock så har jag gått hem i bara strumplästen ett par gånger efter x antal timmar i klackar, den mest extrema gången var när jag var på väg hem från skolan när jag gick i högstadiet och hade ett sådant skoskav att jag var tvungen att ta av mig skorna när jag var ca 2km hemifrån. Det ska även tilläggas att detta var i mars och gatorna var inte i närheten av sopade ännu.

8. Välj en sko och berätta en historia.
- Dessa skor är bra att gå i men man måste hålla ögonen öppna när man går i trappor med dem. Trillade nästan handlöst ner för en trappa efter dansträningen när jag bodde i Trollhättan. Som tur var lyckades jag kroka fast armen i räcket innan jag slog i marken. Gäller att vara med.



9. Hur många par skor äger du?
- Jag har faktiskt räknat. När jag bodde i Trollhättan och pluggade var det en av mina klasskamrater som utmanade mig att använda ett par nya skor varje dag när jag träffade henne i skolan och i samma veva passade jag på att räkna dem. Dock har jag glömt bort siffran tror det var runt 45st då och min kollektion har inte förändrats jättemycket sedan dess och borde ligga runt ungefär samma siffra eller färre då vissa skor har fått nya hem eller tyvärr fått åka i soptunnan (bland annat ett par fick stanna i Paris då de var bortom all repair)

10. När bar du klackskor första gången?- Jag tror jag var kanske två eller tre år. Mamma köpte ett par svarta lackskor med rosetter till mig när vi skulle på något kalas och de hade en yttepytteliten klack. Fruktansvärt charmiga i vilket fall. Sedan bar jag klackskor nästan varje dag under högstadiet och gymnasiet så runt 12-13 kanske var min frivilliga debut.

11. Hur mycket spenderar du på skor?
- Det varierar mycket men jag kör på devisen kvalitet framför kvantitet så det gör inget om det kostar så länge de håller länge.

12. Vart köper du helst skor?
- Nätet, där kan man hitta allt både nytt och begagnat som är bra för miljön. Annars gillar jag scorett.

13. Har du några skor som du ångrar att du köpte?
- Alla superbilliga par för typ 149kr från Ica. De går bara sönder och går inte laga, det är verkligen inte bra för miljön.

14. Visa oss ditt favoritpar!
- Dessa gröna underbaringar är mina favoriter och har varit med om mycket och bär på många historier. Bästa historien är nog att det var dessa skor jag hade på mig när min älskling frågade om jag ville förlova mig med honom i en sandlåda i Örebro.



Det var det om mig och mitt förhållande till mina skor. Vad tyckte ni?


Ta hand om er!

Fröken H lagar: Kokosräkor i röd curry


Här kommer ytterligare en favorit från vårt kök. Det här behöver du för att göra 4 portioner:
  • 400g skalade räkor
  • 2 paprikor
  • 100g sockerärtor
  • 2 vitlöksklyftor
  • smör/olja att steka i
  • 1 msk röd currypasta
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2,5 dl kokosmjölk
  • 1 dl crème fraiche
  • koriander
  • lime 
  • jasminris att servera till
Tina räkorna om du inte köpt dem färska. Koka riset. Kärna ur paprikorna och skär dem i stänger. Dela sockerärtorna på längden. Skala och hacka vitlöken fint. Fräs grönsakerna i en wok- eller stekpanna. Rör ihop currypasta, smulad buljongtärning, kokosmjölk, crème fraiche till såsen. Låt räkorna fräsa med grönsakerna någon minut och häll sedan på såsen. Låt allt koka upp. Strö över koriander. Servera med limeklyftor och jasminris.

Ta hand om er!


tisdag 22 januari 2013

Tipstisdag: Hammarö auktionsverk



I dagens tipstisdag tänkte jag tipsa er om en av mina favoritautionsverk, Hammarö auktionsverk i Karlstad. Här kan du hitta allt inom heminredning, textilier, husgeråd och mycket mer. Vi har gjort en hel del fynd på den här sidan, bland annat mattan som jag visat er tidigare här.

Priserna på hammarö varierar ganska mycket beroende på hur populärt föremålet man budar på är dock kan man alltid räkna med att hitta riktiga kvalitets saker här och man kan faktiskt få dem till ett riktigt fyndpris. Det fina är att de har ett startpris som man utgår ifrån och sedan har de även ett utropspris som representerar värdet på föremålet. På det viset vet man att man har gjort ett fynd om man hamnar under marknadsvärdet. 



Hammarö auktionsverks lokaler sedda utifrån.
Hammarö har en onlineauktion och även en fysisk butik dit man kan åka för att titta på sakerna innan man lägger ett bud på dem. Dit åker man även för att hämta ut sakerna då de tyvärr inte levererar hem sakerna som man vunnit och vinner man något tungt, t ex möbler behöver man ha med sig bärhjälp. När jag var där för att hämta vår matta så tyckte jag att det var lite svårt att hitta men med lite hjälp av google maps gick det finfint.

Sammanfattningsvis tycker jag att hammarö auktionsverk är ett toppen bra ställe för människor som bor i närheten av Karlstadsområdet och är på jakt efter unika saker till hemmet. 


Blid på en läcker chesterfield soffa som auktionerades ut på hammarö.

För att läsa mer om hammarö auktionsverk, öppettider, regler m.m. klicka er in på hemsidan hammaroauktionsverk.com.

Ta hand om er!

måndag 21 januari 2013

Inspiration: Guldbaggegalan 2013

Guldbaggegalan 2013


Galasäsongen är i full gång och i kväll är det Guldbaggegalan i Stockholm. Svensk film ska hyllas och jag sitter bänkad i soffan. Guldbaggen är Sveriges främsta filmpris och har sedan 1964 delats ut av Svenska Filminstitutet för betydelsefulla insatser inom filmbranschen under året.

Har faktiskt en gammal studiekamrat på plats i Stockholm på galan och jag hoppas verkligen att filmen hon medverkat i vinner pris ikväll. Heja!

Ta hand om er!

Modiga måndag: Scarves




Efter att jag gjorde klart min infinity scarf i helgen har jag blivit sugen på att bära scarfs oftare. Jag tycker bara att det är svårt att få till med olika outfits så därför är nätet en bra källa till inspiration. Speciellt den alltid så kreativa Wendy från wendys lookbook bidrar med en massa bra idéer. Enjoy!

Ta hand om er!

Ur min garderob: Vinterväder

Halsduk - Gjort själv, 2013 Tröja - H&M, 2007 Byxor - Dobber, 2012 Skor - Roots, 2010
I går var det ett fantastiskt vackert väder med strålande sol och vi passade på att gå ut och gå för att samla på oss lite D-vitamin. Detta hade jag på mig, lagom varmt med en jacka över i de milda -4,5°c vi haft i några dagar nu.

Ta hand om er!

Fröken H testar: Mobil med fåglar


Nu är det dags för mig att visa nästa projekt som jag har gjort ur den här boken Sy! av Cath Kidston och vad projektet blev för något ser ni här nedan:


I somras fick min fina väninna M barn och när vi fick reda på att hon var gravid ville jag genast göra något själv till barnet då M är den första i vår umgängeskrets att få barn. Valet landade snart på denna söta mobil med småfåglar. Och så här gick jag tillväga när jag gjorde den efter instruktioner ur boken.

Jag använde:

  • mönster på fågel och vinge som fanns i boken
    1. 45x45 cm småmönstrat tyg
    2. polyesterfyllning
    3. pärlor till ögon
    4. Stark vit tråd
    5. 2 blompinnar á 25cm
    6. nyckelring
    7. sytråd
    8. sytillbehör
    9. symaskin
    1. Jag ritade av fågeln och vingen på papper och klippte ut. Jag klippte ut 10st fåglar och 20st vingar. Sedan ritade jag av fågelmallarna på avigsidan av tyget. Klippte sedan ut fågeln lite utanför konturen och nålade sedan ihop den med en annan fågelbit av likadant tyg, räta mot räta.
    2. Sydde runt konturen, lämnade en öppning på ca 3cm längs med ryggen.
    3. Jag vek in sömnsmånerna i öppningen och jackade runda sömmar. Vände sedan fågeln så att rätan kom ut och fyllde fågeln med stoppning. Sedan sydde jag ihop öppningen för hand med kaststygn. Sydde sedan fast en pärla på vardera sida av huvudet som ögon.
    4. Gjorde vingar på samma sätt och sydde sedan fast dem på fågelns kropp för hand.
    5. Klädde pinnarna med tygremsor. Lindade dem på diagonalen och limmade sedan fast ändarna. Korsade pinnarna och band ihop dem med sytråd och fixerade sedan pinnarna med några stygn,
    6. Sydde fast en sytråd i varje ände av pinnarna och knöt sedan ihop dem i en nyckelring så man kan hänga mobilen i en krok eller liknande.
    7. Sydde sedan fast en tråd i varje fågel som jag fäste var ände av pinnarna + en i mitten.
    Det var faktiskt inte speciellt svårt att göra denna, det var mest tidsödande. Totalt tror jag att jag la ner ungefär 10h på denna söta mobil, uppdelat på flera dagar så klart.



    Så här blev mitt resultat! Jag valde färger som jag tycker passar till både flickor och pojkar då jag inte visste vilket kön det var på bebisen. Dessutom gör det mig inte ett dugg om pojkar har rosa och flickor har blått, de är lika mycket personligheter för det. Dock tycker jag att pasteller är passande till små barn då de är väldigt harmoniska.

    Tyget är köpt Second hand på Pingstkyrkan här i stan och pärlorna jag använt som ögon är från ett gammalt armband som gått sönder för flera år sedan och jag sparat pärlorna ifrån.


    Och avslutade så klart med en rosett! Om du vill göra det här projektet själv eller bara är nyfiken på boken finns den att köpa här.

    Ta hand om er!

    söndag 20 januari 2013

    Dagens youtubeklipp: P3 Guld


    Kollade på P3 Guldgalan igår och den var fantastiskt bra. Bjuder därför idag på ett av de roligaste framträdandena som gjordes under kvällen, en mash up med de artister som var nominerade till årets låt framförd av Discoteka Yugostyle.

    Ta hand om er!

    Veckans frestelse: Smaragdgrönt


             Source: etsy.com via Heidi on Pinterest


    Den här veckan har jag varit sugen på allt som är blått, turkost, grönt eller skiftar i någon annan havsliknande nyans. Tror det är på grund av att även jag börjar längta så smått efter våren och sommaren. I alla fall, den här läckerbiten kommer från etsy.com och är en fruktansvärt glamorös liten pärla.

    I mitt huvud parar jag denna dröm med ett par platåsandaler och en vidbrättad hatt. Och bara ben såklart! Hu skulle ni styla denna?

    Ta hand om er!

    lördag 19 januari 2013

    Inspiration: P3 Guld

    P3 Guld 2013


    I kväll är det P3 Guldgalan i Göteborg där svensk musik hyllas. P3 Guld är P3s egna musikpris som sammanfattar det gångna svenska musikåret och vinnarna utses av P3s lyssnare samt jurrygrupper genom röstning. Som privatperson kan man köpa biljetter till galan (man brukar även ha en chans att vinna biljetter på P3s hemsida) och hade jag gått i kväll så hade jag nog velat ha på mig något liknande detta ovan. Vad hade ni haft på er?

    Ta hand om er!

    Fröken H fixar: Infinity scarf

    Skrev ju för ett tag sen att jag börjat sticka. Nämnde ju även då att den från början var tänkt till min pojkvän men att jag gjorde den lite bred och bestämde mig då för att använda den själv så fort jag gjort om det till en cirkelscarf. 

    Idén till detta fick jag av en bild som jag hittade på pinterest (men var dum nog att inte spara, nu hittar jag den ingen stans). På bilden var det en tjej som hade gjort en stickad halsduk och sedan gjort den till en infinity scarf genom att använda sig av ett silkesband och knyta en rosett. Här är hur jag gick till väga:


    Det du behöver en halsduk, ett silkesband á 1-1,5 meter som matchar färgen på halsduken (jag använde mig av en meter då det var det jag hade hemma) och två säkerhetsnålar för att underlätta tråcklandet. 


    Sätt på säkerhetsnålarna i varsin ände av silkesbandet.


    Vik halsduken på mitten och tråckla bandet i korsstygn genom halsdukens båda ändar. Ju längre band du använder dig av desto tätare stygn kan du göra. Se bara till att det blir en snutt över så att du kan knyta en rosett när du är klar.


    Det kommer se ut ungefär så här och ju tätare "stygn" du använder dig av desto mindre syns bandet.


    När du kommit till andra änden så knyter du ihop bandet med en knut och knyt sedan en rosett. Ju längre band som är kvar i slutet, desto större rosett. Elda lite lätt i ändarna med en tändare så att bandet inte fransar sig. 


    Ta-da! Självklart kan man använda sig av ett bredare band än vad jag gjorde och även på det sättet få till en större rosett. Själv tycker jag att det skulle vara snyggt att använda sig av ett band i en kontrasterande färg, t ex rött eller lila skulle passa bra till den här gröna färgen. 


    Och så här ser den ut på. Går självklart ha den som halsduk till ytterkläderna eller en sjal att lyfta en enkel outfit som man har på sig inomhus. Möjligheterna är oändliga.

    Ta hand om er!

    LinkWithin

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...