torsdag 28 februari 2013

Ur min garderob: Våriga pasteller

Kavaj - Gina Tricot, 2009 Skjorta - Älsklingens gamla
Skärp - H&M, 2011 Jeans - Levis CurvID, 2011

Förra fredagen var det inte casual friday som gällde för mig. Kände för att använda en av mina kavajer som jag inte använder alltför ofta och kombinera den med ljusa färger då den är härligt vårig. Förra veckan hade jag totalt snöat in på våren och tisdags var första dagen på länge som jag kom hem och det var ljust ute. Det innebär att våren verkligen är på väg. Härligt! Har ni fått någon vårkänslor ännu?

Ta hand om er!

Funnet och förvärvat: iPhone 5


Fy vad den här veckan har gått fort! Det är redan torsdag och jag har haft denna skönhet i snart en vecka. Förra fredagen tog jag mig iväg till Teliabutiken här i stan för att införskaffa mig en ny telefon. Efter mycket funderingar och jämförelser kring abonnemang valde jag att komma hem med just en iPhone av senaste modellen.

Just valet av telefon var inte svårt då jag varit ett stort fan av Apple och dess produkter sedan jag fick låna min första mac mini av min pojkvän -07/08 och när jag sedan skaffade mig min egna mac book pro för tre år sedan, som jag fortfarande använder, var kärleken fullbordard.

Nu var det i alla fall dags för en ny telefon och jag är mycket nöjd med mitt köp. Nu hoppas jag på att vi får många trevliga stunder tillsammans och för att försäkra mig om detta kommer jag att skaffa mig ett skal som får ta de värsta stötarna. Nu ska jag bara hitta ett som är miljövänligt och snyggt, ska spana lite på esty.com så kanske jag hittar något där.


Ta hand om er!

Tänkvärda torsdag...

         Source: shopruche.com via Heidi on Pinterest

onsdag 27 februari 2013

Ur min garderob: Vida rutor

Blus - BikBok, 2010 Linne - 365 Sunshine, 2012
Byxor - Gina Tricot, 2006

För nästan exakt en vecka sedan såg jag ut så här. Byxorna har jag haft i en evighet och de används ganska flitigt, de är riktigt vida och ser bäst ut tillsammans med ett par högklackade skor. 

Ta hand om er! 

Fröken H lagar: Cosmopolitan


En av mina favorit drinkar att dricka när det vankas festligheter är en gammal hederlig cosmopolitan, eller cosmo som den också kallas. Jag tycker den är perfekt att göra i kanna och bjuda på om man är många som ska umgås och smakar som bäst när den dricks ur coctailglas. Det här behöver du för en drink:
  • 4cl vodka
  • 2cl cointreau 
  • 6cl tranbärsjuice
  • pressad lime eller citron
Häll ingredienserna i en behållare och rör eller skaka ihop dem beroende på om man vill ha drinken klar eller grumlig. Servera gärna med en citron eller limeskiva på glaskanten.

Ta hand om er!


tisdag 26 februari 2013

Ur min garderob: Shortspremiär!

Kofta - H&M, 2011 Skjorta - H&M Shorts - Lånade av en vän
Skärp - H&M, 2011 Halsband - Älsklingens mormors

I onsdags förra veckan var det shortspremiär! Hade ju på mig shorts sista gången förra året när jag och Neva käkade lunch tillsammans. Nu var det dags för lunch igen men med en annan mycket trevlig person, nämligen en av mina arbetskamrater som är mammaledig. Därför tyckte jag att det passade bra med shorts igen eftersom det var en ganska avslappnad och mysig träff. Längden på dem tycker jag är precis lagom då de varken är för långa eller korta vilket gör att de passar till nästan alla tillfällen. Har ni haft shortspremiär ännu?

Ta hand om er!

Tipstisdag: Samantha Pleet


I dagens tipstisdag bjuder jag på ett klipp om den miljövänliga kläddesignern Samantha Pleet som har sin verksamhet i Brooklyn, New York. Hennes målsättning är att göra mode som inte har någon påverkan på miljön och hon gör detta genom att hålla sin produktion lokal i New York och helt med ekologiska material. Ni kan läsa mer om Samantha och hennes märke på hennes hemsida samanthapleet.com


måndag 25 februari 2013

Ur min garderob: Gult och brunt

Skjorta - H&M, 2009 Klänning - Hittad i mormors garderob, 2012
Bälte - H&M, lånat av mamma 2012 Halsband - H&M, 2008
I tisdags förra veckan var jag till lasarettet och gjorde en god gärning för samhället, jag lämnade blod, vilket är något som jag verkligen uppmanar alla som kan att göra. Det behövs fler bogivare i Sverige och det är verkligen inte svårt att göra. Allt som krävs är en halvtimme av din tid två gånger om året och att du är frisk. Om du vill bli blodgivare kan du läsa mer här.

Jag kände för att ha klänning på mig efter några dagar i byxor och visste att jag även behövde ha på mig ärmar som var lätta att dra upp då de behövde sticka mig i armen. Med detta i åtanke föll valet på en gammal sidenskjorta från h&m eftersom den har knappar vid ärmsluten som är enkla att öppna och ärmarna är lite större så de lätt går att dra upp.

Klänningen har jag skrivit om tidigare och den är verkligen en favorit i garderoben, speciellt eftersom jag blir så himla glad av den gula färgen som livar upp i den annars så gråa vårvintern. Och eftersom den inte har några ärmar fungerar den utmärkt att använda med en tröja under.

Ta hand om er!

Modiga måndag: Recyklad CD


Dagens modiga måndag är ett pyssel som jag hittade via Ekostil.se. Det är ett mycket bra sätt att få nytt liv i sina gamla CD-skivor som bara ligger i lådor och samlar damm. Det enda man behöver är glaskulor, superlim, en CD och en gnutta fantasi. Limma fast kulorna på CD-skivan i ett valfritt mönster, låt torka och tänd ett ljus för maximal myskänsla. Enkelt eller hur? Jag skulle göra min i formen av en snölykta.

Ta hand om er!

söndag 24 februari 2013

Inspiration: Academy Awards 2013



Nu är det dags för galornas gala, Oscarsgalan! Det här skulle jag ha på mig om jag skulle få möjligheten att gå, tyvärr är ju chanserna för att det slår in minimala och jag nöjer mig med att följa galan från soffan. Den 85:e Oscarsgalan visas i kväll på Kanal 9 och sändningarna börjar kl 22 med Filip och Fredrik som årets kommentatorer.

Tyvärr börjar jag jobba kl 9 på måndag morgon så det blir nog ingen sen kväll för min del men allt material kommer att gå att se i efterhand på Kanal 9 play så jag kommer uppdatera mig där i efterhand. Ser i alla fall speciellt mycket fram emot kvällens gala och hejar så klart på vårt Svenska hopp Malik Bendjelloul som är nominerad för bästa dokumentär med sin Searching for Sugarman. Kommer ni att titta?

Ta hand om er!

fredag 22 februari 2013

Ur min garderob: Kabelstickat

Tröja - The eco cotton store/Bergmans, 2012 Byxor - Zara, 2008
Så här såg jag ut i måndags. Tröjan jag har på mig var det första plagget som jag köpte efter att mitt shoppingfria år var över och jag hade tänkt på att köpa den ett tag även innan. Det är den perfekta kabelstickade tröjan och den har kommit till mycket användning under hösten och vintern, den är perfekt både till vardags och fest eftersom den går att både klä upp och ner samt att den värmer både kroppen och hjärtat då den är tillverkad med tanke på miljön och dem som gjort tröjan.

Ta hand om er!

Vardagsbetraktelser: Hårnålar

                                                                              Source: bforbel.com via Isabella on Pinterest


Trillade över den här bilden på pinterest förra veckan och blev helt förvånad. Har jag gjort fel alla dessa år när jag använt mina hårnålar och använt dem upp och ner?! I så fall borde de komma med en användarmanual. Bestämde mig i alla fall för att testa att vända på dem och hela veckan har jag haft dem "åt rätt håll" i stället för som jag brukar ha.

Det har funkat fantastiskt! Jag brukar ha problem med att mina hårnålar glider ur håret efter någon timme då mitt hår är ganska glatt av naturen och när jag haft dem "åt rätt håll" har jag inte behövt sätta tillbaka dem en enda gång och de har suttit som berget tills jag tagit ut dem. Fantastiskt! Jag rekommenderar er verkligen att testa, vågar ni?

Ta hand om er!

Fina fredag: röda vinbärshjärtan


När jag var på födelsedagsfesten förra veckan så bestämde jag mig för att jag ville göra något kul på mina naglar kvällen till ära. Jag valde att använda mig av tekniken som Michelle Phan använder sig av i videon ovan och det var ganska lätt!

Och det här är mitt resultat:


Jag gjorde ett hjärta på vardera ringfinger och i måndags valde jag att göra en vintage tvist med en halvmåne på resterande fingrar då de såg lite ensamma ut. Jag använde mig av samma teknik som i klippet ovan men jag gjorde en halvcirkel istället för ett hjärta.

Nagellacken som jag använde mig av var Up front & personal från OPI som bas och färgen jag använde för halvmånarna och hjärtana var Rouge groseille från Yves Rocher.


Ta hand om er!

torsdag 21 februari 2013

Vardagsbetraktelser: Harlem shake



Just nu har jag snöat in helt på Harlem shake videos och jag har säkert sett ett 20-tal stycken nu. Många är väldigt bra men den bästa och sötaste är enligt mig den här med några väldigt charmiga malteser. Enjoy!

Ta hand om er

Ur min garderob: Mörkblått med rosett

Klänning - Beyond Retro, 2013 Skor - Din Sko, 2006
Klocka - Guldfynd, Present 2010 Armband - Mammas gamla
Örhängen - Snö of Sweden, 2010
I lördags var vi på 25års fest för Neva som fyllt år tidigare under veckan. Jag hade på mig klänningen som trillade ner i brevlådan från Beyond Retro under tisdagen och mina röda skor som jag själv har dekorerat med hjälp av decopage.

Eftersom klänningen i sig är så konservativ och damig valde jag att göra det lite med lekfullt och ungt med en slarvig hästsvans, röda läppar och vingad eyeliner, precis som jag skrev om här. Testade först att ha en knut i stället för hästsvans men det blev alldeles för elegant så jag slopade den idén.

Klänningen bakifrån och en bättre bild på mina egen pimpade skor :) I bakgrunden syns också Neva.
Naglarna målade jag med ett guldglittrigt nagellack från OPI och gjorde sedan ett hjärta på ringfingrarna. Resultat och hur jag gick till väga får ni se en annan dag! 

Själva festen var super kul, vi kollade på melodifestivalen, spelade spel och skrattade en massa. Vi spelade bland annat ett ölspel där vi bland annat inte fick dricka med vår dominanta hand, inte tilltala de  andra spel deltagarna vid namn och byta ut alla pronomen mot hen. Sjukt förvirrande och sanslöst kul! Vad gjorde ni i helgen?

Ta hand om er!

Tänkvärda torsdag...

                                    Source: shopruche.com via Heidi on Pinterest

onsdag 20 februari 2013

Ur min garderob: grönt, svart och leopard

Skjorta - BikBok, 2010 Skärp - H&M, 2011
Leggins - 365 Sunshine
Fredagens outfit såg ut som ovan. Skjortan kombinerat med leggins är också en av mina mest burna outfits ur garderoben och ibland tycker jag att jag bär den liiite för ofta.

Ta hand om er!

Fröken H lagar: Bön och baconpasta


Mat i vårt hem är verkligen inte något som vi ser lättvindigt på. Vi vill äta gott, helst varje dag och det gör inget som det tar tid att tillaga med det funkar ju tyvärr inte alltid till vardags. Därför är det bra med recept som går snabbt att laga och som smakar gott, vilket det här receptet är. Det är en storfavorit (som alla andra recept som jag publicerar) och tar ca 20 minuter att göra. Det här behöver du för 4 portioner och som alltid välj ekologiskt där du kan:
  • 300g pasta, t ex fusilli
  • 250g haricotes verts (vaxbönor funkar också bra)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 140g bacon
  • 2--3 msk rostade solroskärnor
  • 2,5 dl Kelda italiensk tomatsås med crème fraiche
Koka pastan och koka samtidigt upp bönorna i en annan kastrull tills de är nästan färdiga. Skala och hacka vitlöken fint. Strimla bacon och stek i stekpanna. Rör i vitlök, solroskärnor och bönorna. Låt allt fräsa i någon minut. Häll i såsen och låt den bli varm. Häll av pastan och rör ner blandningen över pastan. Klart att avnjutas till ett glas rött eller iskallt vatten!

Ta hand om er!

Omtänksamma onsdag: REMAKE



Från och med i måndags förra veckan 11/2-13 till och med 5/3-12 kan man lämna in sina gamla jeans på Åhléns City i Stockholm och Göteborg. Plaggen som man lämnar in kommer att göras om av stadsmissionens designteam som står bakom märket REMAKE och sedan säljas på Åhléns i maj. Delar av vinsten som de omgjorda plaggen kommer att generera kommer att gå till stadsmissionen.

"När du lämnar in dina jeans till REMAKE bidrar du inte bara till ett hållbart samhälle, utan ökar också möjligheten för människor att skapa sin egen försörjning" säger Johanna Nordenskjöld på Stockholms Stadsmission.

Här kan ni läsa mer om samarbetet.

Ta hand om er!

tisdag 19 februari 2013

Ur min garderob: Alla hjärtansdag

Kofta - H&M, 2010 Skärp - H&M, 2011
Leggins - 365 Sunshine, 2012
I torsdags var jag så trött, så trött och det märktes på kläderna. Vet att jag förra veckan skrev om att ha basoutifts som man kan dra till när man inte orkar tänka och jag skulle egentligen ha tagit på mig en av dem men jag var för trött! Så det fick bli bekvämt och inte så mycket mer. 

Egentligen skulle jag velat ha på mig något rött eftersom det var alla hjärtansdag och jag gillar att köra på lite teman då och då även i vardagen men det får vänta tills nästa år då jag förhoppningsvis inte är lika trött. Vad hade ni på er på alla hjärtansdag?

Ta hand om er!

Funnet och förvärvat: Midnattsblått


För exakt en vecka sedan trillade den här skönheten ner i min brevlåda som, jag beställde från Beyond Retro i samma veva som jag också hittade den här klänningen. På hemsidan stod det att den var från 80-talet och i mycket gott skick. Jag blev faktisk förvånad över exakt i hur gott skick den var när jag tog upp den från paketet, det ser nästan inte ut som om den är använd och att den skulle komma direkt från fabrik.


Tyget är ett mörkblått polyestertyg, ärmarna är hellånga och ringningen är hög. På framsidan finns två lager tyg som man kan lyfta på och som ger mer dimension åt bysten. Midjan är markrad med ett resårband och i ärmarna samt på baksidan av klänningen finns det knappar som underlättar på- och avklädning. Längden är precis under knät på mig och gör hela klänningen väldigt damigt elegant, vilket är en stil som jag verkligen älskar.


Klänningen har också en underbar sidenrosett på den vänstra axeln och det var den detaljen som gjorde att jag till slut valde att klicka hem den. Jag väntade faktiskt i tre dagar innan jag bestämde att den fick hamna i varukorgen och sedan komma hem till mig. 


En annan tjusig detalj som det inte stod om på hemsidan var att klänningen har en inbyggd underkjol med spetskant. Jag blev helt överraskad när jag märkte detta och ändrade alla mina planer om att lägga upp fållen på klänningen. Nu får den istället vara kvar i sin befintliga längd och spetsen får kika fram när jag rör på mig eller sätter mig ner. Hur den ser ut på får ni se på torsdag.

Ta hand om er!

Tipstisdag: Ekoshoppa


I dagens tipstisdag tänker jag tipsa om en bra samlingssida, ekoshoppa.se, där man kan hitta alla möjliga affärer som säljer ekologiska varor på nätet. De har även samlat en massa bra info om produktionen av olika produkter och skillnaden mellan olika varumärkningar.

Några kategorier som man kan hitta är mode & kläder, inredning, livsmedel, skönhet & hälsa och produkter för barn. Det bästa med sidan tycker jag är såklart att det är en samlingssida för endast ekologiska varor och att de har korta beskrivningar om varje butik så man vet vad man ska få möta. Har faktiskt hittat några nya favoriter här igenom!

Ta hand om er!

måndag 18 februari 2013

Ur min garderob: Stickat och jeans

Stickad tröja med glitter - H&M, julklapp 2012 Linne - 365 Sunshine Jeans - Dobber
I onsdags såg jag ut så här när jag valde kläder för att vara bekväm och inte allt för varm. Detta pga att jag skulle fortsätta hjälpa till med att utbilda nya medarbetare och höll på att svettas ihjäl dagen innan när jag var mycket varmare klädd. 

Tröjan fick jag av mamma i julklapp tillsammans med kjolen som jag hade på mig på nyårsafton och den har blivit en favorit i garderoben. Gillar färgen, att den är så mjuk och skön och att den har små paljetter insydda som gör att tröjan glittrar och ni vet att jag älskar glitter! Dessutom blir vardagen lite roligare med lite "festligare" vardagsplagg.

Ta hand om er!

Fröken H testar: Ekologiska chips


För några veckor sedan när min sambo och jag var iväg till Willys för att hämta ut ett paket från lensway såg jag att de sålde ekologiska chips och som det chipsmonster jag är ville jag  såklart köpa en påse för att prova.

Det fanns två olika smaker att välja mellan från Garant som tillverkar chipsen, havssalt och den som jag valde, gräddfil och ramslök. Personligen så gillar jag inte endast saltade chips så därför var valet lätt i affären, dock tycker jag att det är synd att de inte har fler alternativ än de tidigare nämnda. Så svårt borde det inte vara att få tag i ekologiska kryddblandningar, eller?

Smaken på chipsen var i alla fall väldigt god om än något ojämn, vissa chips hade jättemycket smak medan några andra nästan inte hade någon alls. Ett plus enligt mig är att de har använt sig av solrosolja istället för palmolja då den är miljövänligare att framställa än den senare. Chipsen var dessutom enligt mig lagom krispiga och det enda som kunde ha gjort dem bättre är om de hade varit smalräfflade, men det är egentligen bara en personlig preferens då jag föredrar smalräfflade chips framför alla andra sorter.

Alla ingridienser utom saltet och citronsyran  är dessutom ekologiska råvaror vilket ju är toppen, annars kan det vara så att huvudingredienserna kan vara ekologsika medan resterande kryddor etc inte är det. Något som jag tycker de kunde ha skippat överhuvudtaget, trots att den är miljöcertifierad, är maltodextrin då  det sägs ha väldigt negativa effekter för hälsan och för att jag är rätt negativt inställd till tillsatser som kanske egentligen inte fyller någon funktion.

Allt som allt är jag i alla fall nöjd med cipsen rent smak- och konsistensmässigt och kommer nog att köpa dem på nytt någon gång i framtiden. Hoppas bara att de utvecklar fler smakkombinationer snart. Glömde dumt nog att skriva upp priset och kastade kvittot men jag tror inte de var dyrare än vanliga oekologiska chips.

Betyg: 4 av 5

Ta hand om er!

Modiga måndag: Kristallhalsband



God morgon mina kära läsare! Vi kickstartar den nya veckan med en jätteinspirerande video om hur du gör ett halsband utav en prisma och en kedja. Jag har nu börjat tagga inför våren och sommaren och jag tror att det här halsbandet skulle passa till alla möjliga outfits där man vill ha en lite mer bohemisk känsla och det är väl alltid eftersträvansvärt under den varmare delen av året?

Ta hand om er!

fredag 15 februari 2013

Ur min garderob: Back to basic

Kofta - Vero Moda, 2009 Klänning - Zara, 2009 
I onsdags såg jag ut såhär när jag hade på mig en outfit som är en av "baserna" i garderoben.  Det är också ett av mina tips för tidiga mornar då man inte orkar tänka på vad man ska ha på sig, att ha ett litet "förråd" med outfits som man vet funkar och som man känner sig fin i så man kan lägga ner mer fokus på att vakna och få i sig frukost. Det gäller bara att komma på några nya ibland så man inte alltid ser likadan ut, för då blir det bara tråkigt.

Klänningen är en favorit och jag känner mig alltid fin i den och koftan håller mig varm även under de kallaste vinterdagarna. Fast i onsdags behövdes det inte någon extra värme då jag hjälpte till som utbildare på jobbet och sprang omkring mycket mer än vad jag brukar i mitt annars så stilla sittande jobb. Och kul var det.

Ta hand om er!

Fina fredag: Helginspiration


                                              Source: google.nl via Heidi on Pinterest

                            Source: brunchatsaks.blogspot.com via Heidi on Pinterest


              Source: emeraldsparkled.com via Heidi on Pinterest


I helgen ska jag på fest och fira min fina vän Neva som fyllde 25år nu i tisdags. Jag vet redan vilken klänning jag ska ha på mig, men smink och hår vet jag inte riktigt hur det ska se ut ännu. Tänker mig en slarvig knut, 50-talsinspirerat smink och naglar som hyllar kärleken. Det kanske skulle va' något?

Ta hand om er!

torsdag 14 februari 2013

Ur min garderob: Vårkänningar

Kofta - H&M, 2011 Tröja - JC, 2006
Kjol - H&M, 2010
I måndags kände jag för färg och då fick det bli denna läckerbit till kjol som fick liv upp en annars ganska enkel outfit. Kände mig lite parisisk och vårig i min randiga tröja som faktiskt är så pass lång att man också kan använda den som klänning om man vill.

Jag förknippar av någon anledning våren med randigt och ser lika mycket fram emot att använda mina få men utvalda randig plagg som finns i garderoben när snön börjar smälta. Nu fuskade jag visserligen lite men man kan ju smygstarta lite för att hjälpa våren på traven.

Ta hand om er!

Fröken H fixar: Kuddar till utemöbler

I våras bestämde jag mig för att jag skulle göra dynor till våra möbler på balkongen då jag efter mycket letande inte hittat något i affärerna som hade rätt mått eller var tillräckligt tjocka för det behov jag hade av dem. Vi har något som kan liknas vid en l-formad långbänk på vår balkong och detta beror på att jag vill få plats med många personer vid sommarens festligheter och både jag och min sambo ska kunna ligga på soffan och läsa när solen lyser. 

Detta ledde då till att jag utgick från den här videon när jag skulle hitta inspiration till hur jag skulle gå till väga för att göra mina egna soffkuddar:



Whitney, som har gjort videon, är mycket pedagogisk och även om det är en hundsäng hon gör i klippet så kan man använda teknikerna hon visar till många fler projekt, t ex kuddar till utemöbler som jag gjorde.

Eftersom jag inte kunde hitta kuddar i en bra prisklass eller rätt storlek valde jag att köpa en skumgummimadrass från IKEA i storleken 200x80cm och skära till bitar i rätt storlek. Tyget till kuddarna köpte jag från jysk och dragkedjorna köpte jag på Filipstads marknaden aka "oxhälja"

Bortsett från att jag valde att arbeta med skumgummi istället för vanliga kuddar följde jag i stort sett hela tutorialen ovan. Det som jag upplevde var lite besvärligt var att skära till raka kanter ur skumgummin men med hjälp av en vinkel och en ordentlig mattkniv gick det till slut. I övrigt var det väldigt straight forward och ett ganska enkelt projekt att göra. 

Jag rekommenderar verkligen alla att investera lite tid i att ordna sina egna kuddar till uteplatsen för då kan man få dem precis som man vill och det är ganska mäktigt när någon frågar vart du köpt något informera om att du minsann har gjort dem själv. Nu längtar jag tills vintern är slut så jag får njuta av mina egenhändigt gjorda kuddar eftersom jag inte hann göra det under förra sommaren då jag tog för lång tid på mig för att få tummen ur.

Ta hand om er!

Tänkvärda torsdag...

                                    Source: joshbeames.tumblr.com via Heidi on Pinterest

Glad alla hjärtans dag eller vänskapsdag, som man säger i Finland, önskar jag till alla mina läsare! Hoppas ni får en fantastisk dag och att ni alla är lite underliga :)

Ta hand om er! <3>

onsdag 13 februari 2013

Ur min garderob: Markerade axlar

Klänning - H&M, 2010
I lördags bjöd vi över några vänner för att äta god mat, dricka vin och umgås. Vi åt boeuf bourguignon med klyftpotatis till varmrätt och till efterrätt

Fröken H lagar: Key lime paj


När vi för några veckor sen bjöd min bästis på födelsedagsmiddag fick jag ansvaret för efterrätten och eftersom det var lite sydstatstema på varmrätten bestämde jag att vi skulle ha samma tema på desserten. Därför fick det bli en key lime paj inspirerad av den fantastiska författaren bakom cupcakes and cashmere. Det här behöver du för ca 12 bitar och använd gärna ekologiska ingredienser där du kan:
  • 15st digestivekex 
  • 125g smör
  • 4 äggulor
  • 400g kondenserad sötad mjölk
  • 1dl pressad limesaft
Sätt ugnen på 175°. Krossa eller mixa kexen fint. Smält smöret och rör ner smulorna. Tryck ut smulblandningen i en pajform på ca 24cm i diameter. Grädda pajbotten i ugnen i 8 minuter.

Knäck under tiden äggen och separera vitan från gulan. Vitan kan sparas till andra projekt, t ex maräng, om man fryser den. Rör ihop äggulorna i en bunke och blanda i limesaft och mjölk. Häll i smeten i formen och grädda sedan ytterligare i 15 minuter. Låt kallna och ställ den sedan i kyl eller frys i minst tre timmar.

När det är dags att servera, ta fram pajen ca 20minuter innan. Garnera med limeskivor och om du vill kan du servera vispad grädde till.

Ta hand om er!

Omtänksamma onsdag: Vägra direktreklam

Min "ingen reklam"-skylt hemma.
Det går åt enorma mängder träd, tryckfärg och energi för att tillverka och distribuera den direktreklam som skickas till svenska hushåll. Ett enkelt sätt att minska denna förbrukning är att man sätter upp en "nej tack-skylt vid brevlådan eller brevinkastet. Den mesta informationen om kampanjer och liknande går att få tag på via nätet och få är det bara onödigt att få en massa papper ned slängt i brevlådan flera gånger i veckan. Dessutom slipper du släpa iväg 50kg årlig reklam till återvinningen.

Något som jag faktiskt inte visste om tidigare var att man kan registrera sig hos Nix Adressat för att slippa den adresserade reklamen som skickas till dig. Nix Adressat fungerar som Nix registret för telefon och besparar dig samt miljön från fler onödiga utgifter. Det är enligt mig helt toppen då det finns vissa företag som skickar adresserad reklam trots att man inte har haft någon direkt kundkontakt med dem tidigare. Visste ni om att ett sådant register fanns?

Ta hand om er!

tisdag 12 februari 2013

Ur min garderob: Vintertrötthet

Jeansskjorta - Dressmann, ur älsklingens garderob Vit skjorta - Mammas gamla
Linne - MQ, 2009 Byxor - Födelsedagspresent H&M,  2012 Skor - Ellos, 2010
Halsband - Asos, 2009 Skärp - H&M, 2011 Klocka - Födelsedagspresent Guldfynd, 2011
I fredags blev jag officiellt trött på vintern och hade mycket stora problem med att välja vad jag skulle ha på mig. Egentligen ville jag ha något vårigt, lätt och luftigt men så blev inte fallet utan jag bestämde mig till slut att leka lite med lager på lager efter att ha inspirerats av en massa gamla nyhetsbrev från asos.com där de visade en massa förslag på just lager på lager.

Ta hand om er!

Funnet och förvärvat: ytligheter & hudvård

Mina fynd från fredagens runda, allt från Kicks
I fredags var jag ledig och passade därför på att ta en sväng till stan för att fylla på mina skönhetsprodukter då det börjat sina ordentligt i mina förråd. Med mig hem från affären kom några av mina favoriter från estelle & thild och max factor samt en spännande nyhet (för mig) från tidigare nämnda tillverkare.

Rengöringen och hudkrämen är små mirakel på flaska som bidragit till att min hy har varit bättre än någonsin efter att jag börjat använda dem (inte perfekt, men bra jäkla nära) och läppstiftet lipfinity är prefekt för mig som är sämst på att frächa upp läppstiftet under dagen. 

Ur miljösynpunkt är läppstiftet inte någon vidare bra produkt men jag har tyvärr inte hittat något bättre ekologiskt alternativ ännu. Jag ska ju definitivt inte påstå att jag är perfekt och sticker inte under stolen att jag också gillar konventionella produkter trots att jag håller på att fasa ut dem undan för undan.

Den sista produkten som fick följa med mig hem har jag klämt och känt på i ca tre månader innan jag äntligen bestämde mig för att slå till. Det är en detox mask som ska hjälpa mot pormaskar och jag har hunnit använda den en gång hittills men jag vill inte säga för mycket om hur den fungerar innan jag fått testa den ordentligt. Återkommer med närmare recension. Har ni köpt något i helgen?

Ta hand om er!

Tipstisdag: Meretes

Bild från Meretes facebooksida
I dagens tipstisdag vill jag tipsa om ett ekologiskt guldkorn för att citera It's a house som själv tipsat om butiken på sin blogg, Meretes en fysisk butik som ligger i Umeå. Själv har jag tyvärr inte besökt butiken då jag inte varit längre norrut i Sverige än Orsa (däremot har jag spenderat mycket tid i Hokkala, mellersta Finland, som är i höjd med Örnsköldsvik) men skulle jag åka uppåt någon gång skulle den här butiken definitivt stå högt upp på min måste besöka lista.

Bild från Meretes facebooksida.
Butiken är fullproppad med alla slags ekologiska produkter och här kan du hitta allt från kläder till hudvård och mat samt frukt och grönt. Av bilderna som jag sett att bedöma och det jag läst om butiken är det som att ta en resa i tiden tillbaka till handelsbodarnas storhetstid och det är verkligen inte mig emot.  Skulle jag någon gång i framtiden skaffa mig en egen liten butik skulle den ha samma koncept som Meretes med endast ekologiska och lokalproducerade varor.

Så om du skulle ha vägarna förbi eller, ännu bättre, bor i närheten av Umeå tycker jag att du ska unna den här butiken ett besök. Kom tillbaka sen när du varit där och berätta för mig om ditt besök.

Ta hand om er!

måndag 11 februari 2013

Ur min garderob: Rosa cigaretter

Tröja - H&M, Födelsedagspresent 2012 Byxor - Zara, 2008
I onsdags fick det bli en enkel outfit då jag inte orkade tänka på vad jag skulle ha på mig. Då är det skönt att bara dra på sig jeans och en t-shirt men det är så mycket snyggare att köra på samma tänk med kostymbyxor, eller cigarettbyxor som i det här fallet, och en lite snyggare blus/topp. Lika enkelt att få till men det ser ut som om man ansträngt sig mycket mer.

Har ni något go to knep som ni använder er av när ni inte orkar tänka på kläder? Toppen har ni sett tidigare här och byxorna här.

Ta hand om er!

Fröken H testar: Decoupage

                         Source: annalidstrom.com via Heidi on Pinterest

För ett tag sedan skrev jag om decoupageklackar och blev fruktansvärt sugen på att prova själv, så det gjorde jag!


Och så här blev mitt resultat! Jag följde instruktionerna som finns på UnderbaraClaras systers blogg och hon beskriver väldigt bra hur man går till väga. Dessutom använde jag mig av videoklippet som finns inbäddat i mitt eget klipp om decoupage för att få en mer visuell bild på hur man går till väga.

Det svåraste tyckte jag var att välja vad man skulle ha för tema på klackarna. Det finns verkligen allt möjligt där ute och när jag tittade på bokmärken i affärerna tyckte jag inte att det fanns något som är "jag". Till slut valde jag att klippa ut bilder från blandade modemagasin som jag redan hade hemma och temat blev allt som glittrar då jag är väldigt svag för saker som glittrar och smycken i allmänhet.

I övrigt var det väldigt rakt fram och enkelt att få till. Det var lite pilligt men inget som gjorde det svårt och torktiden på limmet var nog det som tog längst tid. Allt som allt tror jag att jag la ner ca 6h med torktid inräknad.

Här är en bild när jag har på mig skorna:


Jag valde att bara sätta bilder på baksidan av klacken och hälen för att få en mer WOW-effekt när jag vänder mig om och jag är verkligen jättenöjd med skorna, använder dem definitivt mer nu än innan!  Det fina är att den här tekniken går att använda på nästan vad som helst, t ex skor, ett bord, ett smyckesskrin m.m. Skulle ni våga prova detta på något i ert hem eller garderob?

Ta hand om er!

Modiga måndag: Variera dig med minimala resurser

          Source: blaaablaaa.com via Heidi on Pinterest


Dagens modiga måndag är ett bevis på att man inte behöver ha många olika plagg i sin garderob för att kunna skapa spännande och varierade outfits. Det räcker med några få välvalda plagg för att kunna variera sig i all oändlighet. 

I denna visar Shopbop hur du kan åstadkomma 10 olika looker för arbetet med endast 14 plagg. Jag tror dessutom att det inte skulle vara omöjligt att kunna komma upp med ännu fler variationer om man bara är lite kreativ. Så, skulle du våga anta utmaningen att endast få använda dig av 14 nyckelplagg för att skapa din stil under en hel vecka? Jag är definitivt frestad.

Ta hand om er!

söndag 10 februari 2013

Veckans frestelse: Rosa med pärlor

Vår, vår, vår! Nu är jag trött på snö och vinter. Officiellt blev jag trött på vintern i fredags när jag ville ha på mig ett par gröna sidensandaletter trots 30cm snö på backen och hela veckan har jag drömt om tunna ljuvliga klänningar i pasteller med tunnstickade koftor till. Denna rosa finig kommer från Beyondretro, där man kan ruinera sig som man inte ser upp, och är en ärmlös dröm med draperingar och pärlor. 

Jag la faktiskt en beställning därifrån under veckan och jag bara väntar på att paketet ska hinna landa i brevlådan innan nästa helg då jag ska på födelsedagsfest hos Neva. Dock fick denna raring stanna i e-butiken då måtten inte stämmer överens med mina egna. Har du däremot 86cm i bystmått, 76cm i midjemått och stussen mäter 101cm tycker jag att du ska gå in och lägga en beställning! Den är perfekt till alla vårens tillställningar och funkar nog i en mängd garderober.

Ta hand om er!

fredag 8 februari 2013

Ur min garderob: Militärinspirerat

Klänning - Åhlens, 2011 Halsband- Mammas gamla Skärp - Åhlens, 2011
I tisdags såg jag ut så här. Klänningen kan bäras med uppvikta ärmar eller som jag har den på bilden, med långa ärmar. Eftersom det var kallt och snöstorm ute fick det bli ned rullade ärmar. Halsbandet livar upp en annars ganska monoton outfit och har små lila kulor också som ger ett litet inslag av färg, även om det inte syns på bilden.

Ta hand om er!

Fina fredag: Kalla lockar


Dagens fina fredag är en DSLIY och styling tips i ett. SLOABN visar hur du gör dina egna mjuka papiljotter för att använda när du lockar håret istället för ett värmeredskap. Kreativt och kul!

Och bara för att jag har långhelg den här veckan (vilket innebär dubbla lördagar) bjuder jag på en av mina senaste favoriter på Pinterest. Så enkelt att göra men väldigt effektfullt. 

                          Source: chrisanthemums.tumblr.com via Ieva on Pinterest

Ta hand om er!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...