fredag 31 maj 2013

Ur min garderob: Pennkjol och t-shirt med tryck

T-shirt - H&M, 2009 Kjol - H&M, 2008
Skärp - Mammas gamla, 80-tal
En tisdag mitt i månaden såg jag ut som ovan. Kjolen är precis som den här klänningen ett av de plaggen som kommer gå på högvarv nu när sommaren är här. Jag har därför försökt komma på fler sätt att bära den på och jag tycker det blev helt ok tillsammans med en lite enklare t-shirt med tryck.

Ta hand om er!

Fina fredag: inspirerat 20-tal



Godmorgon! Fredag idag och helgen är i antågande, härligt tycker jag. I dag bjuder jag på ännu ett Gatsby-inspirerat inlägg. Jag lovar, jag lovar, jag ska sluta tjata men jag är så tagen av den underbara filmen och den här sminkningen är bara för underbar! Perfekt till vilket lite mer uppklätt tillfälle som helst.

Ta hand om er!

torsdag 30 maj 2013

Ur min garderob: Volymös lavender

Kjol - Soaked in Luxury, 2009 Jeans - Dobber, 2012

Tänkvärda torsdag...

                                                                                 Source: etsy.com via Heidi on Pinterest


Hoppsan! Jag bloggade visst inget igår. Det berodde på att jag senaste dagarna varit djup försjunken i en fruktansvärt bra bok, nämligen Kunzelmann & Kunzelmann av Carl-Johan Vallgren. Fantastiskt bra  och gripande bok om förfalskad konst, homosexuellas situation under 30-talet och kritik mot samtiden som fick mig att längta efter tillfällena som jag fick chansen att läsa på, både hemma och på jobbet (på raster och lunchen). Om ni inte har läst den ännu rekommenderar jag att ni genast springer till biblioteket och lånar den eller köper den på närmsta bokhandel!

Ta hand om er!

tisdag 28 maj 2013

Ur min garderob: Födelsedagsfirande

Klänning - Stjärnkonfektion/Vintage Gamla Gatan, 2013 Klocka - Gudfynd, Present 2010
Örhängen - Glitter, 2008 Halsband - Sepon Kulta, 1990-någongång
I helgen firade vi mor och för två veckor sedan firade vi älsklingens födelsedag med släkten. Då bar jag min favoritklänning från Stjärnkonfektion och kände mig som en prinsessa med håret uppsatt och örhängen på. En perfekt klänning för födelsedagsfirande tycker jag.

Ta hand om er!

Funnet och förvärvat: Mors dagspresent


I lördags var vi på loppis, ett riktigt spontant infall och jag hittade denna underbara pigtittare som jag gav till min mamma som gåva på mors dag. Hon berättade en gång för mig att hon hade önskat sig en pigtittare av sin mamma men aldrig fått någon. Sedan dess har jag spanat efter en när vi varit på diverse loppisar och jag tycker att det var en fantastisk tur att jag hittade en dagen innan mors dag också! Den har lagom mycket patina och är lagomt snirklig med en urgammal spegel som blivit alldeles randig. 

Till detta fick mamma även en ros som jag gjort själv av gamla notblad, hur jag gått till väga kommer ni få veta någon gång i framtiden, och en handskriven lapp istället för kort. På självaste morsdag gjorde vi en utflykt till Gråbo arbetarmuseum och åt på restaurang i grannstaden. Hur firade ni mor?

Ta hand om er!

Tipstisdag: Sammy Davies Vintage


Glad tisdag! I dag vill jag tipsa er om en av mina favoritbloggar ute på stora vida webben, nämligen Sammy Davies Vintage. Hon är en vintage drottning av rang och en riktig inspirations källa. Jag älskar att man alltid lär sig något nytt när man går in på hennes blogg. Här finns allt från information om de olika årtiondena, trender som var populära då och nu, hur man säljer och köper vintage samt hur du stylar dina fynd. 

Sammy är en riktigt solstråle som sprider som sprider glädje kring sig och är precis så nördig som jag önskar att jag kommer vara en vacker dag. Om du inte kikat in på hennes blogg rekommenderar jag att ni gör det pronto

Skärmdump från Sammy D Vintage
Hon har dessutom skrivit en bok som ni kan köpa här. I den skriver hon om de 100 bästa vintagebutikerna på nätet och om ni är lite osäkra på om den är värd sina 35kr kan ni ladda ner ett gratis utdrag här innan ni bestämmer er.

Ta hand om er!

måndag 27 maj 2013

Ur min garderob: Bikerish

Pläderjacka - Jsfn, 2008 Blus - St Tropez/Lager 157, 2010
Byxor - Filippa K, 2012
För ca två veckor sedan såg jag ut på följande vis. Skinnjackan fick åka fram och strumporna stanna kvar i lådan eftersom det var ganska varmt ute och dags för ballerinaskor. Det är verkligen en skön känsla när man får ta på sig ett par skor barfota för första gången för sommaren. Härligt!

Ta hand om er!

Fröken H testar: Flätad chignon


För några veckor sedan skrev jag om en flätad chignon som jag ville testa att göra till älsklingens födelsedagsfirande. Jag testade faktiskt och blev positivt överraskad av hur enkel den var att få till. Självklart går det att finjustera denna lite men över lag är jag nöjd och kommer definitivt göra denna fler gånger. Här hittar ni beskrivningen om ni vill testa att göra den själv.

Ta hand om er!

Modiga måndag: Glammig klack

                                                                             Source: psimadethis.com via Heidi on Pinterest


God morgon! Vilken underbar helg det har varit med fest och firande hela helgen. Det är ju faktiskt så att sommaren är den stora umgänges- och festsäsongen med alla bröllop, högtider och spontanfester som dyker upp som blommor i rabatten i takt med att solen värmer upp våra frusna vinterkroppar.

Något som väldigt enkelt kan lyfta en outfit är ju ett par snygga skor och om du har ett par sådana kan du dra på dig vilken klänning som helst och sen vara redo att ge dig ut i sommarnatten. Dessa ovan är ju lite roligare än de vanliga köpeklackarna och inte verkar det vara speciellt svårt att få till heller.

Ta hand om er!

söndag 26 maj 2013

Veckans frestelse: Strumpbyxor

Underbara strumpbyxor från Falke, finns på net-a-porter.com
Den här veckan har min frestelse varit, förutom vackra klänningar (som det alltid är), tunna hudfärgade strumpbyxor. Inget fancy alls, utan mer ett nödvändigt ont då alla mina är trasiga och inte duger mycket till. Nu när sommaren äntligen är här (eller väldigt snart) tycker jag att svarta strumpbyxor är för tunga för de varmare månaderna och då är den beiga varianten toppen när värmen inte riktigt är där ännu. 

Och i ärlighetens namn, sommaren i Sverige består ju tyvärr till större delen strumpbyxväder även fast det är de varma och sköna dagarna man minns, men så länge man tar det för vad det är och är förberedd med lite strumpbyxor så kommer man långt. Nu gäller det dock bara hitta några som håller och inte maskar sig det första de gör. Har ni några favoriter?

Ta hand om er!

fredag 24 maj 2013

Ur min garderob: Mellanmörk mossgrön

Klänning - Zara, 2011
Nu har vi kommit in i perioden då mina klänningar kommer gå på högvarv, det brukar bli så när vädret tillåter bara ben (även om det inte kanske varit så denna veckan). Denna ovan är en av dem som kommer att vara på rotation mest då den är avslappnad och uppklädd på samma gång. Dessutom är det ju så skönt med klänningar eftersom de inte kräver så mycket planerande, dra en klänning över huvudet och du ser ut som du lagt ner mycket mer tid på kläderna än vad du egentligen har.

Ta hand om er!

Fina fredag: Lila och guld

                                                                         Source: news.80spurple.com via Heidi on Pinterest

Äntligen! I kväll smäller det! Ska till slut få se The Great Gatsby på bio i kväll och jag har så sjukt höga förväntningar att jag antagligen kommer bli besviken. Något jag gillar när man ska gå på bio är att klä sig lite tematiskt till filmen man ska se (som jag gjorde här) och naglarna ovan tycker känns väldigt 20-taliga. Har varit insnöad på nagelkombon lila och guld sedan 2010 när YSL visade just denna kombo på catwalken för deras höst/vinterkollektion. Dessutom är ju en annorlunda fransk mannikyr alltid spännande, eller hur?

Ta hand om er!

torsdag 23 maj 2013

Ur min garderob: Skirt lila och grova jeans

Blus - Bik bok, 2010 Linne - 365 sunshine, 2012 Jeans - Dobber, 2012
Oj, oj. Jag har verkligen ingen inspiration till bloggen just nu. Kreativiteten går på sparlåga och jag tycker att bloggen i sig är ganska tråkig. Finns det något som ni skulle vilja läsa om?

Ta hand om er!

Tänkvärda torsdag...

                                                                                      Source: etsy.com via Heidi on Pinterest

onsdag 22 maj 2013

Ur min garderob: Fredagsfin

Linneskjorta - Från min moster, H&M Kjol - H&M, 2008
Halsband - Sepon kulta och marknads fynd
Jag hade en period i vintras då jag försökte vara lite finare på just fredagar, för att komma in i helgfeeling. Dock trillade jag av den hästen rätt fort och nu har jag bestämt mig för att ge det ett försökt igen. Livet är för kort för att inte känna sig fin.

Ta hand om er!

Fröken H lagar: Fettucine med gorgonzolasås


Jag älskar pasta och det märks på vad vi äter här hemma. Den här rätten är perfekt om man förutom pasta också gillar ost (räcker upp en hand), dessutom är den enkel att göra! Det här behöver ni för 4-6 portioner:

  • 500g torkad fettucine
  • 25g smör
  • 250g riven gorgonzolaost
  • 1,5dl vispgrädde
  • 2 msk torr vermouth
  • 1 tsk majsmjöl
  • 2 msk hackad salvia
  • salt och peppar
  • salviablad till garnering
Koka pastan i saltat vatten i 10-12 minuter eller tills den är al dente. Smält under tiden smör i en stekpanna. Strimla ner gorgonzolaost och rör om på svag värme eller tills osten har smält. Häll i grädde, vermouth och majsmjöl och vispa kraftigt. Lägg till salvia. Låt koka under ständigomrörning tills såsen kokar upp och tjocknar. 

Var försiktig med såsen då den lätt tjocknar. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan och häll av pastan. Blanda med lite smör och häll såsen över pastan. Blanda väl. Servera garnerat med salviablad.

Ta hand om er!

Omtänksamma onsdag: Underkastelsen


Godmorgon! I dag vill jag ge er en mycket viktig film om konsekvenserna av alla gifter som finns överallt i vår vardag, Underkastelsen. En mycket bra och viktig film som jag tycker berör ett superviktigt ämne. Den berör verkligen på djupet, se den!

Här är del ett:




Och del två:


Ta hand om er!

tisdag 21 maj 2013

Ur min garderob: Orange och ljust blått

Tröja - Mamma som stickat, 70-talet Shorts - Lånade av en kompis
Den här outfiten är också en copy/paste från en som jag visade förra året. Hittade den här tröjan på vinden hemma hos mormor och jag gillar verkligen att det är mamma som har stickat den när hon var ung. Det ger tröjan lite mer djup och gör den mer intressant när jag vet att hon gjorde den när hon var i ungefär samma ålder som jag är i nu. Målet är ju som jag berättat tidigare att sticka en själv och mamma är då en stor inspiration i detta då hennes tröjor alltid är näst intill perfekta. Bara att fortsätta öva, antar jag.

Ta hand om er!

Funnet och förvärvat: Vintage Burberry trenchcoat


Förra veckan fick jag hem ett mycket efterlängtat paket med ett värdefullt innehåll. Nämligen en mycket eftertraktad trenchcoat från Burberry (eller Burberrys som det hette fram till 90-talet). Jag har klämt, känt och drömt om en klassisk Burberry trenchcoat i flera år och efter upptäkten av Etsy och dess fantastiska saker, har jag haft ett öga öppet efter den ultimata.

Min jacka är köpt från en säljare som heter dragoncoats och specialiserar sig på just Burberry trenchcoats. I ett tidigare inlägg skrev jag om några trenchcoats från dem och valet föll tillslut på denna nedan. Den har en läcker militärgrön färg och klassiskt snitt från 70-talet, som är lätt att variera beroende på hur man knäpper knapparna.


Bruna skinndetaljer i gott skick ger en lyxig touche och knapparna matchar fint med färgen på jackan.


På insidan är den fodrad med de underbara och väldigt klassiska Burberry-rutorna. Den hade även ett avtagbart vinterfoder som dock inte fick vara med på bild. Tror att det kommer värma skönt i höst.


Så här ser den ut på:


Skärpet är lite stort men det funkar lika bra att bara knyta ihop och längden på själva rocken är lite lång för min smak. Fast det är ju enkelt att åtgärda genom att fålla upp den lite, dock kommer jag, om jag bestämmer mig för att korta den, lämna in den till en syateljé här i stan och inte ge mig på det själv.


Tyvärr kom ju värmen till byn förra veckan lagom till att jag fick hem den i brevlådan så jag har bara hunnit använda den en gång. Men nu har jag en vän att se fram emot att bära flera år framöver, ser fram emot det.


Ta hand om er!

måndag 20 maj 2013

Ur min garderob: 1:a maj

Klänning - Myrorna, 2013 Halsband - DIY, 2013
Första dagen i denna första sommarmånad bar jag en mycket vintrig klänning, den är nämligen tillverkad i ull. Ett vintrigare material får man nog leta efter. Jag tycker dock att den funkar även under  den första delen av våren då den är en härligt crémevit nyans och den fungerade definitivt på första maj då det i alla fall här inte var skållhett trots att det var fint väder. 

Denna underbara skapelse inhandlade jag på vår första loppisrunda i grannstaden som jag skrev om här. Den är, som ni kan se på bilderna, lite för stor på mig men det kommer jag åtgärda genom att ta in den lite i ryggen. Dessutom tycker jag så här i efterhand att ärmarna är lite långa också men det är också något som man enkelt kan åtgärda med nål och tråd.

Ta hand om er! 

Modiga måndag: Galaklänning

                                                          Source: butterflykissesatthebeach.tumblr.com via Heidi on Pinterest


Hej på er! Haft en fin helg? För några veckor sedan tipsade jag ju om en tjusig fluga man kan göra så här i  bröllops- och baltider. Dagens tips kommer rikta sig mer mot den kvinnliga skaran av befolkningen och skulle vara perfekt vid tidigare nämnda evenemang. Bilden ovan är perfekt inspiration till en mycket enkel och effektfull klänning som man enkelt kan göra själv med hjälp av lite tyll. Här får ni se hur man kan gå till väga:


Perfekt till vilken festlighet som helst och väldigt enkel att variera genom att man byter överdel beroende på hur festlig man vill vara. Tyll finns dessutom i en mängd olika färger så det är bara välja och vraka. Om man vill kan man ju också lägga olika färger i olika lager för en annorlunda effekt.

Ta hand om er!

fredag 17 maj 2013

Ur min garderob: Valborgsmässoafton

Klänning - Beyond Retro, 2012 Örhängen - JC, 2010 Skor - Zara, 2007
Lovad ju er i går att ni skulle få se vad jag hade på mig på Valborgskvällen och här är resultatet! Klänningen har ni sett tidigare och den är definitivt en favorit i garderoben. Älskar att den är så feminin och framhäver mina former på ett smickrande sätt, att man dessutom känner sig som Marilyn Monroe är ju inte heller dåligt. Vad hade ni på er på valborgsmässoafton?

Ha en bra helg och ta hand om er!

Fina fredag: Den store Gatsby

                                                                       Source: thepaintedladylondon.com via Heidi on Pinterest

God morgon fredag! I kväll är det premiär av filmen "The great Gatsby" och som jag har längtat! Baz Luhrman är en av mina favoritregissörer och hans filmer brukar alltid falla mig på läppen. Därför har jag sjukt höga förväntningar på denna då jag set fram emot den sedan typ 2010. Tyvärr kan jag inte gå på premiären i kväll då jag jobbar till 18.05 och filmen börjar 18.00. Om jag däremot skulle gå skulle jag gå all in och ge mig i kast med underbara fingervågor genom hela håret. Här nedan får ni en video på hur ni kan gå till väga för att uppnå looken:


Ta hand om er!

torsdag 16 maj 2013

Ur min garderob: Valborgsdagen

Blus - H&M, 2009 Jeans - Dobber, 2012
Valborgsmässoafton är enligt mig en av de bästa dagarna på hela året. Först och främst gillar jag den dagen eftersom det är Älsklingens födelsedag och andra anledningen är att det är sista dagen på våren innan man går in i maj och påbörjar sommaren.

Detta hade jag på mig på dagen när jag tillbringade några timmar på jobbet. Eftersom jag visste att vi skulle ut på kvällen, och att jag skulle ha lite tid att göra mig i ordning på innan, valde jag att bära något enkelt som bara är att hoppa ur när jag kom hem och en enkel sminkning som är enkel att bygga på med enkla medel. Ett bra tips om ni har ont om tid efter jobbet.

I morgon får ni se hur jag såg ut på kvällen.

Ta hand om er!

Tänkvärda torsdag...

                                                                           Source: shop.bazaart.me via Heidi on Pinterest

onsdag 15 maj 2013

Ur min garderob: Ljusblått och svart

Skjorta - Dressmann, Älsklingens gamla Kjol - Kappahl, Julklapp 2012
Strumpbyxor - Lindex, 2013
Näst sista dagen i april såg jag ut så här på jobbet. Jag gillar verkligen kontrasten mellan svart och ljusblått och tycker att det passar väldigt bra i ett kontorslandskap. När jag dessutom hade på mig den här jackan utan krage ovan på så kände jag mig riktigt vårig och snygg. Perfekt i slutet på april när vädret är lagom varmt för att leka lite med lager.

Ta hand om er!

Fröken H lagar: Broccoli- och ostsoppa


Long time no see. Nu är det flera veckor sedan jag la upp en fröken H lagar och det beror inte på att jag inte ätit, utan på att jag inte har lagat så mycket mat på egen hand det senaste utan har överlämnat det ansvaret till min älskade sambo (som det faktiskt oftast är). 

Men förra veckan slutade jag tidigt och då hjälptes vi åt att laga mat och resultatet blev den här oerhört goda och krämiga soppan. Det här behöver ni för 6 portioner och, som alltid, välj ekologiskt där ni kan:
  • 25g smör
  • 1 hackad gul lök
  • 2 tsk hackad färsk dragon (+ lite till garnering)
  • 450g skalad potatis som är skuren i bitar
  • 1,7 liter grönsaksbuljong
  • 700g broccoli, delad i små buketter
  • 175g cheddarost
  • 1 msk hackad persilja
  • Salt och peppar
  • Bröd till servering
Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Lägg i löken och stek den mjuk, ca 5 min. Rör om då och då. Tillsätt färsk hackad dragon, broccoli och potatis, smaka av med salt och peppar och blanda väl. Häll i buljongen och låt koka upp. Låt sjuda i 15-20 minuter, tills potatisen är mjuk.

Lyft bort kastrullen från spisen och häll över allt i en matberedare. Mixa soppan slät och häll tillbaka den i kastrullen. Riv osten och kör ner den i kastrullen tillsammans med persiljan och värm försiktigt, men låt inte soppan koka! Ös upp i soppskålar, garnera med dragon och servera med en bit bröd. Smaklig måltid!

Ta hand om er!

Omtänksamma onsdag: Lönehöjning

Godmorgon! Glada nyheter väntar denna onsdagsmorgon. För några veckor sedan rasade en textilfabrik i Dhaka samman och krävde livet av över tusen personer. Sedan dess har demonstrationerna avlöst varandra i Bangladesh och nu har protesterna äntligen gett resultat!

I söndags kom beskedet att Bangladesh inrättat en kommitté som ska bestämma en höjning av minimilönerna i textilbranschen. Det är verkligen på tiden, senast lönerna höjdes var 2010 och trots att lönerna då höjdes med 80% är de fortfarande låga. En månadslön för en textilarbetare i Bangladesh ligger idag på 265 kronor.

Ta hand om er!

tisdag 14 maj 2013

Ur min garderob: Grå enkelhet

Klänning - Zara, 2009
Så här såg jag ut när vi var på loppisrunda i Örebro första gången. Klänningen har ni ju sett på många, många gånger och jag gillar den lika mycket än. Enkla kläder är ett måste på loppisrunda då det provas mycket och det ska gå lätt att få på och av i det svettiga provrummet. I och med det är den här klänningen perfekt för nämnda aktivitet.

Ta hand om er!

Tipstisdag: Osom Market

Skärmdump härifrån.
Hej tisdag! I dag tänkte jag tipsa om en ganska ny app som är en svensk blandning av blocket, tradera och etsy. Den heter Osom Market och är en marknadsplats där man kan köpa och sälja kläder, skor och vintagesaker. 

Appen är riktigt snyggt utformad och du använder ditt facebook-konto för att använda appen. Just nu är den gratis och finns både till iPhone och android. Mer info kan ni få på deras hemsida och deras facebook

Ta hand om er!

måndag 13 maj 2013

Ur min garderob: Lime, blommor och jeans

Kofta - Zara, 2009 Blus - Stockhlm, 2009
Jeans - Dobber, 2012
26:e april såg jag ut på följande sett. Koftan är den gröna varianten som jag skrev om här, tröjan är ett rea-fynd och jeansen har ni ju sett tidigare. Perfekt för en avslappnad fredag på jobbet.

Ta hand om er!

Fröken H fixar: Lösa detaljer


 Den här tröjan har ni sett tidigare på bloggen och jag tänkte faktiskt tipsa er om ett litet quick fix som jag använde på den här tröjan eftersom ögonfransarna, bland annat, alltid ville hänga för ögat. Det ni behöver är lite textillim och en tröja ni vill fixa. Något som är bra och ha är även ett ark med papper eller en bit kartong, så att ni inte råkar limma ihop framsidan med baksidan.


Det enda ni behöver göra är att limma lite bakom delen som är lös, trycka en liten stund och sedan låta torka. Klart!


 Och så här blev det. Skönt att tjejerna inte blundar längre.

Ta hand om er!


Modiga måndag: Virkad bordsduk

                                                                            Source: pembeyastik.com via Heidi on Pinterest

God morgon! Ny vecka, nya möjligheter. I dag är jag sugen på att göra en bordsduk utav broderade underlägg. Såg en liknande idé som denna i ett gammalt nummer av Elle, fast där gjorde de en matta av dem. Det här verkar dock enklare att få till då det inte går åt så många underlägg för att göra en duk. Nu är det bara hem och rota i mammas gömmor och se vad hon kan offra så jag kan göra en egen.

Ta hand om er!

fredag 10 maj 2013

Ur min garderob: Ränder och shorts

Tröja - Zara, 2010 Shorts - Åhlens, 2011
Skärp - H&M, 2011 Strumpbyxor - Lindex, 2013
På löningsdagen bar jag detta. Shortsen lurar ögat genom att ömsom se ut som en kjol och ömsom shorts eftersom de har väldigt vida ben, kul effekt ändå. Tröjan har ni sett tidigare här och den är en stående favorit, trots att den inte får tvättas. Vet inte hur Zara tänkte där, den är i siden, klart den går att tvättas! Gäller bara att vara försiktig och antingen tvätta för hand med kallt vatten eller med det skonsammaste programmet i tvättmaskinen.

Ta hand om er!

Fina fredag: Flätad chignon

                                                                     Source: yetanotherbeautysite.com via Heidi on Pinterest

God morgon! Nu är det fredag och måndag på samma gång, för oss som inte har ledigt denna klämdag. I helgen ska vi fira älsklingens födelsedag med släkten och jag ska ha min klänning som jag köpte förra veckan på mig. Där emot har jag inte bestämt mig för hur jag ska ha håret eller hur jag ska sminka mig. Den här chignonen är en mycket lovande kandidat då den är elegant och verkar rätt enkel att göra. Om det blir den får vi se om någon vecka.

Ta hand om er!

torsdag 9 maj 2013

Tänkvärda torsdag...

                                                                           Source: inspiredanyway.com via Heidi on Pinterest


Godmorgon! Man ska inte ropa hej innan man är över bäcken. Jag glömde helt bort att det är röd dag i dag och eftersom jag är ledig från jobbet, passar jag på att ta lite ledigt från bloggen också. Ses imorgon igen!

Ta hand om er!

onsdag 8 maj 2013

Ur min garderob: Spets till vardags

Kofta - H&M, lånad av mamma 2012 Klänning - Myrorna, 2010 Underklänning - Lindex, 2010
Skärp - Mammas gamla Halsband - H&M, blandade årtal
Samma tråkiga upplägg från morgonens inlägg går tyvärr igen här. Ni får nöja er med en lista på vad jag bär. Är tillbaka med lite intressantare inlägg i morgon!

Ta hand om er! 

Omtänksamma onsdag: Miljövänliga uniformer

Bild härifrån
God morgon! I dag beklagar jag ett fruktansvärt tråkigt format på omtänksamma onsdag (jag skyller på en 3 mils spontan cykeltur i går) och låter er läsa om att Vivienne Westwood designar miljövälnliga uniformer åt det amerikanska flygbolaget Virgin Atlantic. En mer fyndig text, skriven av den mycket talangfulla Sofia Hedström, kan ni läsa här. I och med detta är vi omtänksamma med lite länkkärlek också!

Ta hand om er!

tisdag 7 maj 2013

Ur min garderob: Lila och dekorerat

Glasögon - Specsavers, 2012 Kofta - Zara, 2009 T-shirt - H&M <3 a="" href="http://www.lanvin.com/#/en/news">Lanvin
, 2010 Byxor - Zara, 2008Första dagen på nya avdelningen bestämde sig mitt ena öga för att svida och göra ont, vilket resulterade i glasögon för att låta ögat vila lite. Det var ovant men ganska skönt att ha glasögon på jobbet. Till dem bar jag den mjukaste vårkoftan, favoritbyxorna och Lanvin t-shirten. Snyggt och bekvämt.

Ta hand om er!

Funnet och förvärvat: 60-talsklänning

Klänning från Stjärnkonfektion
Detta låg i påsen som jag skrev om i morse, en underbart fin klänning från sent 50-tal/tidigt 60-tal från märket Stjärnkonfektion. Har googlat lite men tyvärr inte hittat något vettigt, bara några blogginlägg och gamla traderaauktioner som gått ut. Jag får helt enkelt fråga älsklingens farmor om hon vet något, hon till hör ju rätt generation. :)

I vilket fall så är jag riktigt nöjd med klänningsfyndet och den fick åka på redan samma kväll när vi åkte hem till svärföräldrarna och grillade (ett säkert tecken på bra köp). Mönstret i klänningen är gråspräckligt med rynk som framhäver bysten, bred ringning och rosett i midjan som är fastsydd på ena sidan. Den andra har lossnat och ska sys tillbaka så snart tid fås. Tänk att man kan bli glad för något så gammalt.

Vill ni se den på så kommer jag bära den på nytt nu på lördag när vi ska fira älsklingens födelsedag med släkten, vilket innebär att den kommer hamna på bloggen om ca två veckor. Om ni inte orkar vänta så länge har jag en sneak peak på instagram, här kan ni titta på det.

Ta hand om er!

Tipstisdag: Vintage gamla gatan


Godmorgon sötisar! Tisdag i dag och det betyder ett butikstips. I helgen var jag ju i Örebro, som jag berättade i söndags, på vintagerunda. Den här gången passade vi på att besöka några butiker som vi aldrig varit till tidigare och vi hittade ett riktigt guldkorn som ni måste få veta om!

Vintage Gamla Gatan hittade jag via Vintagekartan när vi planerade vår runda och fastnade direkt efter att ha läst recensionerna på hemsidan, åkte dit och upptäckte att det var precis så bra som jag trott. En påse fick följa med mig hem och vad det var i den får ni se till lunch i dag (om ni vill se en förhandsvisning och hur det ser ut på skulle jag rösta på att ni följer mig via instagram).


Det bästa med butiken är att det inte bara är en fysisk butik utan även en webshop också! Priserna är helt ok, alltid fri frakt och en massa söta klänningar finns vad jag har sett. Den enda nackdelen tycker jag är att de inte har några mått på kläderna. Personligen tycker jag det är vanskligt att handla vintage via nätet om man inte vet det, storlekarna var ju inte samma då som nu.

Har ni hittat något guldkorn till butik?

Ta hand om er!

måndag 6 maj 2013

Ur min garderob: Copy/paste

Boucléjacka - More & more,/finlandsfärjan, 2012 Blus - H&M, 2010
Leggings - MQ, 2012 Skor - Skorett, present 2011
Halsband - Mammas gamla och H&M?
Armband - Nelly, 2009
Näst sista måndagen i månaden var jag ledig och hade bokat in en fika med en av mina fina vänner. I bland när man klär sig gillar man en outfit så mycket att man bara gör en copy/paste, så var det i det här fallet. Tidigare har ni sett samma outfit här

Ta hand om er!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...