tisdag 31 december 2013

Vardagsbetraktelser: Nyårspepp!

Då var det årets sista dag! I kväll ska vi äta med några vänner och sen iväg på hemmafest. Jag vet vilken klänning jag ska ha, men har inte bestämt mig för hur sminket eller håret ska se ut. Om jag får drömma skulle jag gärna få se ut som nedan (bilder hittar ni på min Pinterest):






Ta hand om er!

måndag 30 december 2013

Fröken H gifter sig: Hantera bröllopsstressen


God måndag! Sista måndagen den här året och jag har julledigt (utom idag) fram till 7/1-14. Därför kommer det bli lite färre inlägg på bloggen även denna vecka, men ni kan räkna med några sammanfattningar av året som gått och lite annat fint.

I helgen kom mina vänner och överraskade mig med en möhippa, som jag kommer berätta mer om i ett eget inlägg, och i o m att det kan vara ett stressmoment i sig vill jag tipsa er om inlägget jag skrev förra veckan till EcoBride. Jag tipsar om mina fyra bästa tips om att hantera stress och ni kan läsa det här.

Ta hand om er!

fredag 27 december 2013

Funnet och förvärvat: Loppisfynd & nya skor




Här om veckan var jag och mina föräldrar på en liten loppisrunda. De brukar inte gå på loppis så det var väldigt kul att släpa runt dem på alla mina smultronställen. Det var dessutom en bra runda så det var extra kul då jag kom hem med en massa fina fynd. Dessa kommer jag visa nedan, tillsammans med några andra saker från när jag var iväg på egen hand.

Vi börjar med skorna ovan. Då mina gamla chelsea boots gick sönder bortom lagning förra vintern var jag tvungen att köpa mig ett par nya. Efter att ha sökt med ljus och lykta på internet efter en snygg, klassisk modell i naturgarvat läder gav jag upp och spanade in det lokala utbudet. Valet landade tillslut på dessa från Ecco, ett märke som är kända för att ha skor i bra kvalitet och dessutom fortfarande är ett familjeföretag 50 år in i matchen. Dessa hade jag därför tänkt ha tills jag trillar av pinn, hoppas att de håller så länge.


Nästa del är det jag hittade på min solorunda, en massa bra saker till bröllopet, i form av fat, solrosljus och tvålar, och två champangeskålar. Jag har letat efter sådana här glas i en evighet och blev verkligen glad när jag hittade två som kavlade in på mina hårda kriterier. 10kr kostade de också, så det gjorde inte direkt ont i plånboken heller.


På rundan med mina föräldrar hittade jag en liten jordglob (har en förkärlek till jordglober), ett Eifeltorn (som den Frankofil jag är) och ett brudpar i keramik som ska få pryda vår bröllopstårta (om ni följer mig på IG har ni också sett deras make over).


Jag hittade också en tjusig karaff i fransk kristall och 19 dricksglas i roliga mönster.


Två hattar och ett skohorn fick också följa med hem. Nu väntar jag bara på att det ska bli ordentligt kallt så jag kan få ordentlig användning av dem.


Sist men inte minst fick jag också med mig två nya lampor att hänga ovanför sängen. Resultatet blev riktigt bra och det känns som att sova på ett hotell om kvällarna nu.

Ta hand om er!

torsdag 26 december 2013

Fröken H gifter sig: Inspiration runt knuten

I början av november var jag och Eric till grannstaden en sväng för att kika på en utställning med gamla brudklänningar. Degerfors församling hade nämligen frågat sina medlemmar om de hade några brudkläder kvar hos sig och resultatet blev ett 20-tal klänningar från sent 1800-tal till nutid. Här nedan ser ni mina favoriter från utställningen: 


 En läckerbit från 40-talet.

En snygging i spets och tyll från 50-talet. Den här hade jag kunnat tänka mig att gifta mig i, om jag inte hittat en annan skönhet innan.


Samma klänning, fast på den underbart vackra bruden. En helt fantastisk bild med brudkrona och allt och buketten är ju bara för underbar!


En vacker 60-talare men sjalkrage och rosetter.


Fler 60-talare, som också bevisar att det inte alltid behöver vara vitt när man gifter sig. Den ljusblå skulle gärna få flytta in till mig på stört.


Underbara detaljer. Skorna är så söta.


En 80-talare i spets. Det märktes att spets varit ett av de populäraste materialen att gifta sig i.


Ytterligare en 80-talare som föll mig i smaken.



En 30-talare (som jag också gärna hade gift mig i) och en skönhet från 10-talet.


30-talaren på bruden, helt fantastisk.

Det skulle jag verkligen rekommendera er, att ta kontakt med gamla personer i er närhet och fråga om ni kan få låna deras brudklänning. De har ofta kvar sina och blir antagligen glada om någon vill använda deras gamla klänning. Perfekt om du vill gifta dig i vintage och komma undan lite billigare. Vilken var er favorit?

Ta hand om er!

onsdag 25 december 2013

Fröken H testar: Halvmåne i juletid

Bild från Pinterst
Jag hittade manikyren ovan på Pinterest för ett tag sen och tyckte den passade utmärkt nu i juletider. Passade på att göra den dagen innan julafton och så här går ni till väga:


1. Börja med att måla ett baslack på nageln för att få nagellacket att sitta bättre och undvika att missfärga nageln.

2. Måla nageln med ett rött lack i en klassisk nyans. För bästa resultat, använd tunna lager. Låt torka helt innan nästa steg.



3. Klipp up en halvmåneform i en tejpbit eller ett plåster. Klistra fast den på nageln och fyll i med ett glitternagellack.


4. Om det behövs, snygga till kanterna med hjälp av en tandpetare. Du kan också snygga till med en topps om det kommit utanför på huden.


5. Klart! Tyckte att det var hyfsat lätt att göra dessa naglar då jag testat en annan manikyr i liknande stil tidigare. Dock är det lite pilligt och tar ganska lång tid, så det är verkligen inget jag rekommenderar att göra om man är stressad eller har ont om tid. Passar även bra till nyår eller någon annan gång man vill känna sig extra glamourös.

Ta hand om er!

tisdag 24 december 2013

Emilys julkalender: Berätta om en gång när du kände dig älskad.

Lucka nr 24 Emily Dahls julkalender.

Jag känner mig älskad varje dag, men senast jag kände mig extra älskad var för några veckor sedan. Jag hade den värsta migränen på 7 år. Eric tog hand om mig och hämtade, bland annat, en trasa med kallt vatten att ha i pannan tills det bättre. Egentligen gjorde han inget annorlunda mot vad han brukar göra för mig, men just den dagen kändes det extra bra att ha någon som brydde sig lite extra.



Ta hand om er och god jul!

Vardagsbetraktelser: God Jul!


God jul Sötnosar! Glömde helt bort bloggen i helgen, desto aktivare var jag på Instagram. Vi har en hel del att göra inför bröllopet och passade på att göra lite pyssel inför det och även lite jul relaterade saker. Därför har det varit lite tyst här. Nu tänkte jag ta lite julledigt, men jag har förinställt in några inlägg så det inte blir helt tomt här i veckan.

Ta hand om er!

fredag 20 december 2013

Ur min garderob: DIY & vida byxor

Sjal - DIY, 2013 Tröja i ekologisk bomull - Kappahl, 2008
Byxor - Gina Tricot, 2007

Emilys julkalender: Berätta om din student.

Lucka nr 20 Emily Dahls julkalender.




Skräckblandad förtjusning. Ett oväntat stipendium. Lättnad över att få slippa falska vänner som inte bryr sig på riktigt. Strålande sol, skavsår och champagne i håret. Dans tills solen gick upp. Det sammanfattar min student väldigt bra. 

Gymnasiet var inte min favorittid i livet. Jag gick i en klass där jag inte riktigt passade in full med intriger och skitsnack bakom ryggen. Därför var det en enorm lättnad att få gå vidare i livet och jag var definitivt bered på att lämna boet för att ge mig ut i vida världen. Full av framtidstro.

Och det blev ju bra, även om det inte blev om jag först tänkt mig.

Ta hand om er!

torsdag 19 december 2013

Ur min garderob: Vinterblomster

Kofta - Esprit, Julklapp 2009 Klänning - Mammas gamla, 80-tal
Skärp - Pingstkyrkans second hand, 2009

Emilys julkalender: Berätta om ett foto som berör dig.

Lucka nr 19 Emily Dahls julkalender.



Det här fotot bär på så mycket minnen. Bilden sammanfattar en helt fantastisk sommar, precis innan vi blev myndiga och vuxna på riktigt. När vi befann oss med en fot i barndomen och en i vuxenvärlden. Livet var enkelt med nakenbad, vattenpipsrökning, frihet, soluppgångar, spännande äventyr och lata eftermiddagar blandades om vartannat.

Inte visste vi när detta foto togs att killen på bilden inte skulle få bli vuxen med oss. Den bästa sommaren fick det sämsta slutet när vår vän dog hastigt av en hjärnblödning. Därför berör den här bilden mig, för den talar om framtidstro och hopp, samtidigt som det smärtar mycket att veta om hur det egentligen blev.

Ta hand om er!

onsdag 18 december 2013

Ur min garderob: Lilla My

Klänning - Vintage Gamla Gatan, 2013 Skor - Deichmann
Armband - H&M, 2009

Vardagsbetraktelser: Säljer på tradera


Svarta klackskor
Peep toe-pumps i lack
Kilt från England
Just nu håller jag på att rensa ur garderoben och ska sälja av lite saker på tradera. Sakerna ovan går just nu att köpa för en billig penning. Kika in ock lägg ett bud vet jag! 

Jag kommer även lägga upp fler saker, mest kläder, under de kommande dagarna så håll utkik där om ni är på jakt efter något.

Ta hand om er!

Emilys julkalender: Berätta om en ikonisk/historisk person som inspirerar dig.

Lucka nr 18 Emily Dahls julkalender.

Bilder från Pinterest
Inspireras är inte rätt ord att beskriva mitt förhållande till Marie Antionette, den franska drottningen som miste huvudet i den franska revolutionen, fascination är mer beskrivande. Jag minns första gången som jag hörde om henne, under en historielektion i högstadiet, och blev genast förälskad. Jag plöjde allt jag  kunde komma över och när filmen kom 2006 slängde jag mig över den (gillade den inte alls första gången jag såg den). 

Lyxen och överflöden, den påstådda romansen med Axel von Fersen, maskeraderna och hennes slutgiltiga öde fascinerar mig och läser eller ser gärna något som handlar om henne eller den franska revolutionen, även om intresset har svalnat något på senare dar.

Ta hand om er!

tisdag 17 december 2013

Ur min garderob: Tantmiddag

Klänning - Tidens melodi, 2013 Skärp - Mammas gamla, 80-tal
Skor - Scorett, Julklapp 2011

Tipstisdag: Swedish stockings

Skärmdump från Swedishstockings.se
Hurra och äntligen! När jag läste på Emmas Vintage i fredags, om det nya strumpbyxmärket Swedish stocknings skrek jag högt av lycka. Jag har nämligen letat överallt efter nylonstrumpbyxor som är snygga och bra för miljön, vilket har varit helt omöjligt.

Nu har mina förhoppningar försannats och efter jul kommer jag lägga en beställning och återkomma med en recension av dem. Hoppas de håller bättre än vanliga strumpbyxor också så är vi hemma sen!

Ta hand om er!

Emilys julkalender: Berätta om din favoritmaträtt.

Lucka nr 15 Emily Dahls julkalender.

Oj, här blev det tyst i några dagar. Vi säger helt enkelt så här, livet och en redig migrän kom emellan mig och bloggen. Hamnade i och med det lite efter i kalendern så idag får ni läsa söndagens inlägg idag istället, en recap från mina tidigare inlägg som har blivit en av mina favoriträtter och som vi lagar mer än gärna här hemma.

Fröken H lagar: Pizza med svamp


Om det är något jag gillar att äta så är det svamp och den här pizzan är verkligen himmelskt god. Så god att t.o.m. min sambo som inte gillar svamp älskar den. Det här behöver du för två pizzor:
  • 3 msk olja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk hackad färsk oregano
  • 2 färdigköpta tunna och frasiga pizzabottnar
  • 85g ricotta
  • 1 msk mjölk
  • 40g smör
  • 350g blandad svamp
  • 2 msk citronjuice
  • 1 msk hackad färsk mejram
  • 4 msk nyriven parmesanost 
  • Salt och peppar
Sätt ugnen på 240°c. Blanda 2 msk olja, vitlök och oregano och pensla pizzabottnarna. Blanda ricotta och mjölk i en skål. Smaka av med salt och peppar och bred ut över bottnarna. Lämna en 4 cm bred kant.

Smält smöret med resten av oljan i en stor stekpanna. Lägg i svampen och stek den på hög värme i 2 minuter. Dra bort stekpannan från plattan och smaka av med salt och peppar. Blanda i citronjuice och mejram. Lägg svampen över pizzabottnarna men lämna en 1cm bred kant. Strö över riven parmesanost och grädda i ugnen i 12-15 minuter eller tills kanterna är frasiga och svampen färdigstekt. Servera direkt!

Ta hand om er!

fredag 13 december 2013

Ur min garderob: Beställning av vigselring

Polotröja - H&M, 2007 Kjol - Vintage Gamla Gatan, 2013
Halsband - Erics mormors Skärp - Mammas gamla, 80-tal
Armband - Glitter, 2007

Personliga reflektioner: Smink- & hudvårdsfavoriter 2013



I mitt senaste inlägg på Ecobride går jag igenom mina gröna sminkfavoriter och eftersom vi börjar närma oss slutet av 2013 kände jag att en summering av mina sminkfavoriter, även om de inte är helt naturliga, vore passande.






  • Mina två favoritögonskuggor är dessa två ovan, som ni ser använder jag dem flitigt och har "hit pan" som man säger på engelska. De kostade ca 30kr i inköp och jag kommer för mitt liv inte ihåg från vilket märke de kommer. Jag använder dem till både ögon, bryn och ibland även för att framhäva mina konturer i ansiktet. När de är slut ska de dock bytas ut mot en naturlig variant.


  • En annan ögonskuggefavorit är min ljusa Mono couleur  i färgen Vanilla Beige från Clarins. Köpt för flera år sedan på Finlandsfärjan och är ca en nyans ljusare än min egen hudton utan att vara vit, vilket inte är det enklaste att hitta när man är så blek som jag är.
  • Sista skuggfavoriten är en palett från Une och heter Top 3 Eye Palette. Bra ögonskuggor i fina färger och härlig konsistens, kräver  dock en primer under.
  • För att göra en vingad eye liner använder jag mig av Moyana Corigan Eye Liner i nyansen 01 Matt svart. Sitter bra och är hyfsat lätt att applicera, dock får man vara lite försiktig och inte klia sig i ögonen när man använt den då den smular sig lätt i ögonvrårna.
  • Innan jag applicerar mina ögonskuggor använder jag nästan alltid min favoritprimer Too FacedAnti Crease Eye Shadow Primer. Skuggorna sitter som berget och flyttar inte på sig under långa arbetsdagar eller festnätter.
  • För att markera ögonbrynen använder jag en penna från YSL med tillhörande borste om jag inte använder mig av skuggorna jag nämnde ovan.
  • Favoritmascaran kommer från UNE och heter Green Pride Volume Mascara. Den ger fin volym och är väldigt nära min tidigare konventionella favorit. Bra betyg på en naturlig mascara!



  • Sist men inte minst ska ju läpparna ha sitt också. Det läppbalsam jag använder mest och helst är Une Fundraising Lip Balm. Ofärgat läppbalsam som återfuktar bra och UNE skänker pengar till ett projekt som hjälper fattiga flickor i Kamerun att få gå i skolan, för varje såld förpackning.
  • Läppennan som blivit min absoluta favorit är en penna från Terr d'Oc i färgen Rose. Perfekta "dina läppar fast bättre"-färgen som hjälper eventuella andra färger sitta på plats. Den funkar även bra för sig själv.
Vilka är era favoritprodukter?

Ta hand om er!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...