onsdag 5 februari 2014

Fröken H lagar: Polentagröt



Gröt är en underskattad maträtt tycker jag. Den går snabbt att göra, mättar bra och är hyfsat nyttig. Min favorit, förutom mannagryn, är polentagröt. Bra recept är dock svåra att hitta på nätet så jag tänkte dela med mig av hur vi gör vår. Ni behöver följande för 4 portioner:
  • 7 dl mjölk
  • 1 dl polentagryn
  • 1 tsk strösocker 
  • 2 krm salt
Koka upp mjölk och vispa ner polentagrynen. Låt gröten koka upp under vispning. Koka gröten på svag värme 5-8 min under omrörning, smaksätt undertiden med socker och salt. 

Servera med mjölk och sylt, jag föredrar blåbärssylt, hjortronsylt eller äppelmos. Njut!

Ta hand om er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...