måndag 30 juni 2014

Ur min garderob: Påskdagen

Klänning - Myrorna, 2010 Skärp - H&M, 2010
Skor - Christian Louboutin, 2013 Armband - H&M, 2011

Fröken H fixar: Hönshus, del 1

Hönshuset, innan vi började.

God morgon finingar! Som ni vet köpte jag och Eric en gård i maj (om ni missat det kan ni läsa mer här) och en av anledningarna till att vi valt att köpa en gård är att vi vill bli mer självförsörjande. En del av detta är att ha höns och kunna få egna ägg från höns som man vet mår bra.

Vi ägnade därför en del av semestern till att återställa, förnya och förbättra det gamla hönshuset som finns i en del av ladan. Hönshuset har senats använts för att hushålla kaniner och alla gamla reden var förstörda, därför krävdes det en del insatser.



Innan vi började riva ut det gamla (har tyvärr inga bilder från det) gjorde vi en ritning över hur hönsgården och nätet ska vara uppbyggt. Helst hade vi velat att våra höns skulle kunna gå fritt på vår gårdsplan, men eftersom det både finns räv i området (som vi sett två gånger i dagsljus) och det går en väg precis utanför hönshuset måste de ha en hönsgård att vistas i när vi inte är hemma och kan bevaka dem. I och med det har vi valt att göra hönsgården så stor som möjligt.

Eric i full gång att spika lister.

Vi började med att bygga en vägg inne i rummet som ska bli hönshuset. I ena halvan ska vi bygga reden samt sittpinnar och i den andra ska vi förvara foder, extra strö och andra saker som har med hönseriet att göra.

En bit på väg.

Väggen har vi byggt av 45x45 reglar, vanlig trall, vinkeljärn som vi fäst i taket och golvet och hönsnät. Alla material kommer från byggmax i Karlskoga om de inte är återanvända (Den grå rutan är vart den gamla hönsluckan satt fanns innan de murade igen den). Vi valde att sätta trall längst ner för att minimera spån i förvaringsutrymmet eftersom höns sprätter en hel del.



Vi byggde också en enkel dörr av samma material som vi gjorde extra bred för att lätt kunna få in en skottkärra när det är dags att göra rent i hönshuset. Sedan rullade vi ut hönsnätet och fäste det med hjälp av krampor och klippte upp vid dörren för att kunna öppna den.


Färdigt! Nästa gång berättar jag om hur vi gjorde en ny hönslucka.

Ta hand om er!

fredag 27 juni 2014

Ur min garderob: Påskafton

Klänning - Pingstkyrkans second hand, 2014 Skjorta - Min mosters gamla
Skärp - Topshop, 2008  Armband - Present, 2014
Skor - Christian Louboutin, 2013

Fina fredag: Snabba lockar

Bild från Pinterest
God morgon finingar! Idag vill jag dela med mig av det här fantastiska tipset på hur man kan locka sitt hår i ett nafs. Det är bara att sätta upp det i en hög hästsvans, dela det i två och locka.

Jag har ganska mycket hår, inte tjockt men mycket, och det tar en evighet för mig att locka det om jag ska göra det med locktång (händer inte så ofta längre). Det här tipset är därför helt fantastiskt tycker jag och kommer definitivt prova det inom en snar framtid!

Jag vill också passa på att tacka alla människor som kom och lyssnade på mig i onsdags. Ni var ca 50 (!!!) stycken och jag är jätteglad för att ni kom. Som tur är släppte nervositeten också efter en liten stund så ni slapp lyssna på min nervositetsspruckna röst allt för länge. Åter igen, stort tack!

Ta hand om er!

onsdag 25 juni 2014

Ur min garderob: Hallon och lakrits

Klänning - Zara, 2008 Tröja - Saint Tropez/Lager 157, 2009
Skor - Deichmann, 2009 Halsband  - Guldfynd, 2008

Funnet och förvärvat: Träskor och en 50-talskänning


God morgon mina fina läsare! Under 2014 och speciellt efter flytten har jag inte kunnat hitta så mycket nytt till garderoben, men jag har ändå två saker som fått flytta in till mig.

Det första är ett par träskor, eller trätofflor som vi säger här i trakten, från Karlskoga Trätoffelfabrik. Fabriken grundades 1921 och idag är det tredje generationen driver butik och tillverkar av träskor i olika modeller. 

Jag valde en klassisk karlskogatoffel i röd lack, med motiveringen "jag tänker inte förlora min stil fast jag flyttat ut på landet" och de har blivit flitigt använda. En bra sko att ha om man ska hämta posten eller in i grovutrymmena där man inte vill gå barfota.


Mitt andra köp är den här bedårande klänningen från Vintage gamla gatans webshop. Emma och Emilia är verkligen jättebra att ha att göra med och det är väldigt smidigt att handla från dem. Tack vare att jag hade presentkort sen i julas också så slutade notan på 100kr för mig, inte illa för en klänning från 50-talet i nyskick!


Till klänningen följde det också med ett skärp och en liten påse att förvara det i.


Så här ser klänningen ut med skärpet i midjan. Klänningen är sydd av en kvinna som hette Kerstin och har burits många gånger på Frimis i Linköping tillsammans med ett par sidenskor i samma färg. Anledningen till att jag vet det är att den förra ägaren hade nålat fast en liten lapp med en not om det på klänningen. Så fint tycker jag.

Ta hand om er!

tisdag 24 juni 2014

Ur min garderob: Finmiddag med vänner

Klänning - Pingstkyrkans second hand, 2014 Skor - Christian Louboutin, 2013

Tipstisdag: Lars Wallin på Kristinehamns konstmuseum

Fashion Stories. Foto: ®Bo Brinkenfalk

God morgon finingar! Om ni har vägarna förbi Värmland, och mer specifikt Kristinehamn, så här i semestertider skulle jag tipsa er om att besöka deras konstmuseum. De har just nu en utställning med Lars Wallin som visar ett urval av coutureklänningar, skisser, scenkläder och accessoarer från hans 20 år som designer.

Under utställningen med Lars Wallin kommer konstmuseet även ha olika föredrag på temat mode på onsdagskvällar. Jag är en av de personer som de har bett att hålla ett föredrag och så här står det på deras hemsida: 



















Så, om ni har vägarna förbi skulle jag bli glad om ni kollade in uställningen (inträde 80kr) och samtidigt passade på att lyssna på min föreläsning. Föreläsningen är kostnadsfri och hålls i kafeterian.

Ta hand om er!


måndag 23 juni 2014

Ur min garderob: Kontorspreppy

Kofta - Stickad av mamma, 80-tal Klänning - Pingstkyrkans second hand, 2013
Skärp - Topshop, 2008 Strumpbyxor - Swedish stockings, 2013

Modiga måndag: Spets shorts

Bild från Sincerely, Kinsey
God morgon finingar! Haft en fin midsommar? I dag tänkte jag tipsa er om den här ursnygga DIYen som jag snubblade över via Pinterest. Det är en tjej som driver bloggen Sincerely, Kinsey som gjorde ett par spetsshorts efter att ha sett en dyrare version hos Urban Outfitters och bestämt sig för att hon kunde göra ett par själv. Här kan ni läsa om hur hon gick till väga och få instruktioner så ni kan göra dem själv. 

Personligen tycker jag att de är skitsnygga och skulle gärna göra mig ett par. Det är något med sommaren och shorts, förra året tipsade jag er om en annan version och gjorde dem även själv. I år är det de ovan som jag gillar lite extra skarpt och trots att jag är en klänningstjej egentligen så gillar jag shorts lite bättre på sommaren.

Ta hand om er!

fredag 20 juni 2014

Ur min garderob: Militärisk

Klänning - Åhléns, 2010 Skärp - Åhléns, 2010
Skor - Scorett, 2012

Fina fredag: Glad midsommar!

Bild från Pinterest 
Glad midsommar till alla mina fina läsare! I dag kommer mina svärföräldrar, föräldrar och Erics mormor + farmor till oss för att äta en midsommarmiddag. Till detta baluns föreställer jag mig att håret kommer vara uppsatt likt det ovan.

Bild från Pinterest
 Naglarna drömmer jag att de kommer ha en härlig gyllene färg, eftersom huden inte kan få det.
Bild från Pinterest
Sist men inte minst önskar jag att bära en mjukt romantisk sminkning med en liten färgklick. Jag tror att det skulle bli urfint tillsammans med den nya 50-talsklänningen jag kommer bära. Bild på den plus lite annat smått och gott kommer ni få se nästa vecka.

Ta hand om er!

onsdag 18 juni 2014

Ur min garderob: Valentino by night

Klänning - Valentino by night, Style bubble London 2013 Örhängen - Glitter, 2009
Armband - Present, 2011 Skor - Zara, 2008

Omtänksamma onsdag: Klänningar söker nytt hem


God morgon finingar! Härom dagen var jag till Karlstad och passade på att besöka Tidens melodi. Där hittade jag två riktigt fina godingar som jag gärna hade tagit med hem, men eftersom vi har köpt gård fick de snällt stanna kvar i butiken. Jag tänkte därför vara lite omtänksam mot er och tipsa om dem. Så om ni har vägarna förbi västra torggatan 16 i Karlstad någon gång i sommar, hoppa in och prova dessa finingar.  De kanske får följa med er hem!

Ta hand om er!

måndag 16 juni 2014

Vardagsbetraktelser: Maj genom Instagram

Oj vad tiden springer iväg! Halva juni har redan gått och jag har verkligen haft upp över öronen med saker att göra den senaste tiden med flytt till nytt hus och städning av gamla lägenheten. Innan vi börjar titta framåt tar vi en titt på vad maj hade att erbjuda:

1:a maj hittade jag loppishimmelen förkroppsligad i ett litet samhälle inte långt ifrån vart vi har flyttat. Massor med gamla fina saker till bra priser, helt i min smak. Arbetarnas dag fortsatte med att jag tittade på Marie Antoinette och riktigt njöt av scenografin.

Den andra maj hände det största i mitt liv hittills, vi blev gårdsägare och jag älskar verkligen det här stället. Vi började direkt med att renovera badrummet då en kakelrad spruckit och tur var det eftersom det börjat bli en fuktskada där bakom. Jag kände mig självklart skitsnygg i Erics såghjälm med hörselskydd och visir, man måste ju bespara hörseln.


Lite mindre renoveringar hanns också med, t ex tog jag bort en gräslig och äcklig dekorplast som de valt att sätta på kaklet. Tredje maj spenderades med att gå på gårdsauktion och rensa i hallonhäcken. Vi åt även en improviserad måltid inne i huset, där vi tog vad vi hade och åt på vad som fanns. Månaden fortsatte sedan med att jag konstaterade att mina nejlikor som jag köpt till Eric i födelsedagspresent och de dyra snittblommorna från hans mormor höll längst. Det lönar sig att satsa på kvalitet.

Jag fick även hem ett paket från Avanna.se där posten misshandlat paketet å det grövsta, postern jag beställt var trasig och paketet det kom i var intill obefintlig. Vi började även med veden och staplade en hel del under en kväll. Min fina vän Frida köpte en flaska vin till mig och det var bland det godaste vinet jag druckit, någonsin. Samma nämnda vän åt även lunch med mig på vårt favoritfik Smakbiten, innan det var dags för mig att snygga till mig lite och gå på fest med mina kollegor.

Som vanligt sprang jag nere vid sjön och körde slut på mig själv. Vi fortsatte med renoveringarna, träffade på en söt liten hare vid namn Harry och klättrade på taket.

Utsikten från taket är inte helt fel måste jag påstå och den nya vita väggfärgen blev så bra när den väl torkat. En fredag tipsade jag om en loppis som jag inte kunde gå till och ojade mig lite över ett blåmärke strax över knät som jag åsamkat mig under klättrings turen på taket. Ibland gör livet på landet ont också.

Till slut kom dagen då vi fick upp våtrumsplattorna på väggen och blev klara med badrummet. Nästan, eftersom det behövdes fogas en massa innan det var helt klart. Resultatet blev dock helt fantastiskt och helt klart värt det! Fyra veckor klarade mina favoritblommor innan de vissnade och en dag hade fältet utanför oss bytt från brungrå lera till svallande grönt, en underbar omvandling.

En dag bestämde jag mig för att sluta lite tidigare på jobbet och passade på att njuta av solen och en Elle. En annan dag var det solglasögons- och hattväder, tur att jag hade tillgång till bägge två! Samma dag målade jag taklister, och eftersom färg är så tråkigt att fota fick ni se en miss på min axel. Lördagen den 25:e maj vaknade jag okristligt tidigt för en lördag i min sovturban och färdades ner till Småland där det var dags för bröllop. Där skulle nämligen mina fina vänner Cissi och Gustaf vigas och bli man och fru.

Sista helgen i maj tog jag och Eric färgan över till Gotland för en minisemester innan det var dags för den riktiga. Vi tog selfies, drack klosteröl som skummade sig i mustaschen, gick på hutlöst dyra loppisar (6500kr för en gunghäst någon?) och hängde på uteserveringar. Ett helt perfekt sätt att avsluta en mycket hektisk månad på!

Ta hand om er!



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...