fredag 30 augusti 2013

Ur min garderob: En heldag på Natural History Museum

Topp - H&M, födelsedagspresent 2012 Byxor - Zara, 2007
Väska - Mammas gamla, 80-tal Skor - Skopunkten, 2006
Klocka - Guldfynd, födelsedagspresent 2011

Dagens youtubeklipp: Plastic Faces



Vi tar väl en liten paus i arbetandet och njuter av att det är fredag med lite sköna toner från Miss Li. Här kan ni hitta texten om ni är nyfikna på den. Min favoritmening är "twitter, twitter little star".

Ta hand om er!

Fina fredag: Höstvibbar

God morgon! Den här helgen vill jag se ut så här:

Håret
Sminket
Outfiten
Ta hand om er!

torsdag 29 augusti 2013

Ur min garderob: Shopping på Harrods

Klänning - Lindex, tidig födelsedagspresent 2013
Halsband - DIY, 2013 Väska - Mammas gamla, 80-tal
Klocka - Guldfynd, julklapp Ballerinaskor - Ellos, present 2013
Påse - Christian Louboutin
Egentligen hade jag tänkt ha på mig något helt annat när vi besökte Harrods under vår första heldag i London. Jag hade faktiskt en helt annan utstyrsel på mig fram tills ca 50m innan vi skulle gå in i butiken. På hotellet fick man nämligen  choklad, te eller kaffe till frukosten och jag valde att ta med mig en mugg take away-choklad och självklart spiller jag över mig själv precis när vi har Harrods inom synhåll. Suck och stön. Det var ju bara att vända och gå tillbaka till hotellet och byta om. Nästa försök gick ju mycket bättre som ni ser.

Ta hand om er!

Tänkvärda torsdag...

Bild från Pinterest

onsdag 28 augusti 2013

Ur min garderob: Resklar

Kavaj - Zara, 2009 Blus - Mammas gamla, Ellos Jeans - Lånade av en vän
Väska - Mammas gamla, 80-tal Ballerinaskor - Ellos, Present 2013
Den sista juli gjorde sig en exalterad och förväntansfull Fröken H sig i ordning för att åka till Arlanda och flyga till London. Resklädd och klar såg jag ut på följande vis, allt är gammalt, lånat eller fått och  jag kände mig precis lagom uppklädd utan att tulla på bekvämligheten.

De två plaggen som sticker ut mest för mig är blusen och väskan. Väskan köpte min pappa till mamma i julklapp någon gång när de precis kommit till Sverige under 80-talet. Det är en så kallad "Boforsväska" och tillverkad av läder som blev över från produktionen av hölster och andra läderdetaljer som de tillverkade till gevären och de andra vapnen. Pappa specialbeställde den av mannen som han jobbade tillsammans med och nu hänger den på min axel, ca 30 år senare.

Blusen hade egentligen mamma köpt till sig själv men när hon märkte att hon inte bar den, p.g.a. att den är väldigt skir, gav hon den till mig. Jag gillar verkligen färgen och hade varit sugen på att testa något i mint en längre tid. Tycker den funkar fint till min hud och hårfärg.

Ta hand om er!

Fröken H lagar: Erics Krusbärssaft


Sensommaren och hösten är ju verkligen den stora tiden för att safta och sylta så för ett par veckor sedan efter att jag gjort min ginger beer bestämde jag och min sambo att vi skulle göra krusbärssaft också (ok, i ärlighetens namn gjorde väl Eric det mesta av arbetet då det är svårt att vara flera när man gör saft). Resultatet blev urmumsigt och nu vill vi dela med oss av receptet till er. Så här går ni till väga:
  • 2kg mogna krusbär
  • 1,2l vatten
  • 500g socker/L avrunnen saft
Lägg bären i en kastrull med vattnet och låt koka upp. Låt koka en stund och skumma av tills saften inte skummar längre (vi skummade av ca 3 gånger). Koka i ytterligare 10 minuter och mosa sönder bären under tiden.

Sila av och tillsätt 500g socker till varje liter avrunnen saft. Det här receptet räcker till ca 2,5 liter färdig outspädd saft.

När saften svalnat av blanda med vatten till önskad styrka. Njut!



Ta hand om er!

tisdag 27 augusti 2013

Ur min garderob: Nyklippt

Klänning - Zara, 2009 Sandaler - Skopunkten, 2006

Fröken H fixar: Lådorganisation


God morgon på er! Då var det tillbaka till verkligheten igen, första riktigt arbetsdagen efter semestern var igår men än har jag lite kul material att bjuda på från semestern.

Innan vi åkte till London bestämde jag mig för att organisera den mittersta lådan i vår byrå som står inne på badrummet. Den har varit ett enda kaos hur länge som helst tillskillnad från de andra två.


Så här ser de andra två ut. Tillräckligt organiserade för att det ska vara lätt att hitta i dem.


Och det rediga kaoset i den i mitten.


Efter att jag tömt ur allt innehåll ur lådan och torkat ur den med lite såpa och vatten delade jag upp innehållet i olika högar för att få en bra överblick av innehållet. Sedan rensade jag saker som inte dög längre, t ex hårsnoddar som gått sönder helt eller förlorat all spänst och lagade saker som fortfarande var helt funktionsdugliga.



För att hålla reda på mina snoddar och hårspännen valde jag att återanvända ett par av våra gamla matlådor som vi inte använder. Efter det var det bara att bestämma vilket sätt jag ville förvara sakerna i lådan.


Och så här blev det efter, mycket bättre! 



Ta hand om er!

fredag 23 augusti 2013

Ur min garderob: Söndagsfika

Klänning - Zara, 2011 Tygpåse - Beyond retro, 2012
Ballerinaskor - Ellos, present 2013

Fröken H testar: Flätad uppsättning till vardag och fest


Innan jag gick på semester trillade jag över det här klippet av Theodor Leaf där han visar hur man gör en enkel uppsättning med flätor som funkar till både vardag och fest. Eftersom min första semesterdag var helt fantastiskt varm bestämde jag mig för att testa den och se hur det gick.




Eftersom jag inte hade tålamodet att göra en inbakad fläta valde jag att tvista luggen istället och fläta längderna. Jag tycker att det funkade bra och det tog nog inte mer än 5 minuter att göra. Då är dessutom några misslyckade försök inräknade i den tiden. Vad tycker ni?

Ta hand om er!

torsdag 22 augusti 2013

Ur min garderob: Biodejt

Klänning - Beyond retro, 2012 Väska - Present, 2006
Örhängen - Guldfynd, julklapp 2007 Klackskor - Din sko + DIY, 2006

Funnet och förvärvat: Shopping i London


God morgon! Då var det alltså dags att redovisa vad som fick följa med hem i resväskan från Londonresan. Jag kommer att ta inköpen i kronologisk ordning och vi börjar med bilden ovan.

Det första inköpet jag gjorde var ett som jag planerat länge, nämligen att köpa mitt första par Christian Louboutins. Eftersom jag även kommer använda dessa som mina bröllopsskor kommer ni inte få se exakt hur de ser ut eller veta vilken modell de är innan jag redovisar hela bröllopsutstyrseln i januari.

Det andra inköpet blev halsbandet från Zara, som (förutom skorna) är det enda jag köpte under resan som är nyproducerat. Jag såg det i affären och blev genast förälskad, så det fick följa med hem.

Det tredje inköpet blev ett par örhängen från Attwood & Sawyer som jag såg i en vintageboutiqe på portobello market. Först lämnade jag kvar dem i butiken men eftersom jag inte kunde sluta tänka på dem under hela tiden som vi var på marknaden beslöt vi oss för att gå tillbaka och köpa dem.


En sneak peak på skorna och den underbara röda sulan.


Under vår vintageshoppingsdag besökte vi två stycken beyond retro-butiker. Från den på Brick Lane kom denna 60-talsdröm med mig hem. Den är i beige siden med ett ljust brokad mönster och sitter som en smäck.



Det andra fyndet från Brick Lane-butiken var denna svarta kofta med pärlbroderier både fram och bak. Nu behöver jag dock sluta köpa svarta koftor...


I den andra Beyond Retro-butiken vi besökte hittade jag den här 80-talsklänningen i reasektionen. En perfekt klänning att ha under varma sommardagar eller kvällar och den kommer nog användas flitigt. 


Den sista butiken vi besökte under vår vintageshopping var Blondie som är en exklusivare syster till Absolute Vintage. Här kunde man bland annat hitta vintageplagg från Chanel, YSL, Prada och Hermès. Jag kom därifrån med denna underbara skapelse i spets och siden. Jag gissar på att den är sent 60- eller tidigt 70-tal i och med att den har en plastdragkedja men inga lappar med tvättråd eller märke. 


Den sista dagen vi var i London hade Susie Lau från Style Bubble utförsäljning av hennes vintage-, märkes- och designerkläder för endast 1 pund. Detta var ett tillfälle som var för bra för att missas och jag kom därifrån med tre saker. Den första jag la vantarna på var denna sidenskapelse från Marks & Spencer. Mönstret var det som fångade mig och även fast den är liiite för stor sitter den snyggt på.


Nästa fynd jag gjorde var den här kjolen från Yohji Yamamotos samarbete med Adidas. Den är sjukt lång (vet inte vad det är för gasell som de har tänkt ska använda denna) men fungerar utmärkt som klänning med ett skärp under bysten.


Det sista och absolut bästa köpet jag gjorde från Style Bubble var denna Valentinoklänning. Fatta, en Valentino (samma designer som gjorde Prinsessan Madeleines brudklänning) för EN pund. Helt ofattbart! Dessutom sitter den bra på och kommer antagligen bli en favorit till fest. Vilket köp tyckte ni bäst om?


Ta hand om er!

onsdag 21 augusti 2013

Ur min garderob: Första semesterdagen

Klänning - Mormors gamla Skärp - Friis & CO, 2007
Solglasögon - Accessorize, 2011 Ballerinaskor - Ellos, present 2013

Vardagsbetraktelser: London, del 5

God morgon alla glada! I dag är det dags för femte och sista delen i vår lilla följetong om Londonresan. Torsdagen och den nionde dagen i London var det dags att besöka Victoria & Albert museum. Eftersom vi bodde grannar med just det här hotellet tog vi en sidoingång in, nästan lika pampig som huvud ingången dock.


Eftersom V&A är världens största museum med konsthantverk och design passade det mig som handen i handsken. Vi började vistelsen med att kolla på lite underbara klänningar på väg mot utställningen vi skulle se.


Som var denna! From the club to the catwalk där de visar inovativt 80-talsmode och hur det tog sig från klubben till catwalken. Tyvärr fick man inte fota utställningen så det här var den enda bild jag hann ta.


Sedan gick vi vidare och kollade på ännu äldre kläder, som denna skapelse från 1600-talet.


Eller Drottning Victorias bröllopsklänning och brudkrona + slöja. Visste ni att det var drottning Victoria som gjorde den vita brudklänningen populär?



De hade även ett original från Christian Dior's New Look. 


Efter att ha stirrat oss mätta på vackra kläder gick vi vidare och kikade lite på Europeisk inredning. Här lyssnar vi på en ljudsnutt om rummet vi befann oss i.


Som såg ut så här.


Ett annat tjusigt rum.


Och lite marmor i en av entréerna.


Man blir hungrig av att gå på museum så efter några timmar gick vi ut på innegården och åt mackor till lunch. Till detta drack vi en underbart syrlig lemonad.


Mätta, glada och tramsiga.



När lunchen var uppäten fortsatte vi att utforska museet. Den här gången blev den rustningar, svärd och sådana saker. Kan ju säga att Eric var glad över detta.


Men efter en stund tog de "manliga" sakerna slut och det fortsatte med en avdelning med massor av olika söta lådor. Min favorit är det lilla söta huset till vänster.


I en annan avdelning hade de fokuserat på levande konst i form av film, teater etc. Här nedan är en replika av Kylie Minouges omklädningsrum från hen av hennes konserter. 


Och så kikade vi på deras massiva utställning med smycken, såklart. Som den skata man är vill man ju se en samling av smycken som fyller två våningar. Tyvärr fick man inte fota här heller, men en bild på det här ursnygga diademet sneakade jag åt mig.


På fredagen åkte vi ut till Greenwich för att spendera dagen där. Eftersom vi kom igång lite senare den här dagen började vi med lunch på Coach & Horses.



Jag åt den godaste vegetariska hamburgaren någonsin med brieost och hemmagjord chutney. Rekommenderar den om ni har vägarna förbi!


När vi ändå var i Greenwich passade vi på att besöka marknaden också. Mycket spännande att titta på.


När vi var på väg till det kungliga observatoriet stötte vi på ett par spännande djur. En duva som bestämt sig för att ruva ca 50 cm från gångbanan och en ekorre som i princip var tam.



Det kungliga observatoriet.


Eric som sitter på noll meridianen och ser nöjd ut.


Klart man ska ha ett flaskskepp när man befinner sig på "födelseplatsen" för sjöfart. 




När det var dags att åka hemåt igen bestämde vi oss för att ta båten istället för tåget. Det var verkligen ett bra beslut! Riktigt härligt att se London från Themsen.



På lördagen, den sista dagen i London, hade Susie Lau från Style Bubble en utförsäljning av sina kläder för endast 1 pund styck. Ett tillfälle som var för bra för att missa, så vi tog oss dit! Vad jag hittade får ni veta i morgon.


När vi fyndat klart tog vi oss till Victoria stationen där vi la oss i Lower Grosvenor Garden i väntan på att klockan skulle bli två så vi kunde åka till flygplatsen.


Ganska så trevligt.


Det sista vi gjorde innan vi begav oss tillbaka till gamla kära Svedala var att äta lunch. Denna gången blev det mumsig falafel från Pret a Manger, ett nytt favoritställe som jag önskar kunde komma till Sverige.


Ta hand om er!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...